www.Autodoc24.ro

15/01/2013

Start-up magazin pescuit

Postat in: Diverse — StefanM @ 08:53

Tags: ,

Astazi, in timp ce imi beam cafeaua linistit pe Facebook ma ia la intrebari un prieten, ca vrea sa faca un stiudiu de piata pentru unIMG_2545 start-up.

Nici nu m-am dezmeticit bine ce vrea sa zica si intrebarile au inceput sa curga. Am mai luat o gura de cafea si i-am promis ca o scriu aici pe blog parerea mea in legatura cu acest lucru.

In primul rand stiu ca piata asta cu produse de pescuit este destul de aglomerata si pentru a putea patrunde cred ca trebuie gandita o strategie de marketing buna si cu un buget consistent. Multi dintre noi suntem cu tabieturile noastre si deja obisnuim sa cumparam mai mereu de la acelasi magazi (ba ne place vanzatoarea, ba este in drumul spre casa sau pur si simplu suntem superstiosi si credem ca doar daca vom cumpara de acolo vom aveam o partida reusita).

Fiind vorba de un magazin care va comercializa doar momeala si accesorii “pana la linia principala” trebuie sa atragi intr-un fel clientii. Ma gandeam la un moment dat ca nici un magazin cu articole (gen supermaket) nu s-a gandit sa isi faca o cafenea in interior? Noi pescarii suntem sociabili, ne place sa stam la povesti si cred ca ar prinde o asemenea idee (tin minte ca la un moment dat imi beam cafeaua pe la Big Fish; statem pe acolo  la povesti, discutam despre produsele noi din piata, produsele noi din magazin… etc).

Locatia magazinului sa fie accesibila, adica sa nu trebuiasca sa strabat Bucurestiul de la un cap la celalalt ca sa ajung la magazin (sau la cafenea ). Magazinul sa aiba o gama larga de produse (cat mai multi producatori), eventual pentru produsele ready made sa gasesti si alte retete decat cele date de producator. Sa stiu ca in acest magazin gasesc tot ce am nevoie pentru o partida de pescuit (nada, momeala, carlige, fire forfac, plumbi… etc).

O eventuala fidelizare – primesti puncte la fiecare cumparatura, sau in functie de cat ai cumparat primesti discount la anumite produse.

Daca in cafenea mai exista un TV (sau proiector) unde se pot vedea filme (bineinteles de pescuit) eu voi fi client fidel.

Voi cum ati vrea sa fie magazinul vostru de pescuit?

 

 

 

 

 

Asadar cum as vedea eu un start-up magazin de pescuit:

 

Comments are closed.