08/05/2013

Sesiuni scurte de pescuit (12 ore)

Postat in: Analize — StefanM @ 10:10

Tags: , ,

De cateva zile ma gandesc sa merg la pescuit pe o balta salbatica – balta pe care nu prea se pescuieste la crap si unde densitateapescuit-balta-salbatica mustaciosilor este foarte mica – si imi tot fac strategii de pescuit.

Singurele lucruri de care sunt singur sunt: nada pe care o sa o folosesc va fi numai din seminte si momeala va fi boabe de porumb. De aici totul este in ceata: cat sa nadesc, sa folosesc multa aroma, sa incerc si mamaliga/groundbait pentru a-l aduce mai repede pe patul de nada?

Eu m-am gandit sa faca asa: sa pun la inmuiat in apa, lapte de porumb, csl si aroma de miere porumb (porumb normal si porumb de floricele), canepa, spartura de porumb, grau, ovaz, seminte de pasarele, alune tigrate timp de 24 ore. Toata nada sa aiba aproximativ 2-3Kg. Cum ajung pe balta (cred ca ora 06.00) sa nadesc cu spombul tot ce am pregatit si pe urma sa pescuiesc cu doua lansete pe patul de nada si cu doua (extremitatile) in afara patului de nada. Monturile vor fi inline cu plumb si neaprat saculet solubil.

Varianta de mai sus ar fi cea mai curata (deh, m-am obisnuit cu boiliesuri) si cea mai comoda.

O alta varianta ar fi ca toate semintele inmuiate sa le amestec cu un groundbait/benzar, sa fac bulgari pe care sa ii dau cu catapulta. Monturile vor fi cu momitor si eventual saculet solubil cu prafuri (stiam ca balta are si cteno). Aceasta varianta presupune mai multa munca si mai mult timp pierdut – cred ca imi va lua cel putin o ora sa fac bulgarii si sa ii dau.

Mai am timp sa ma gandesc (oricum, partida de pescuit nu este “batuta in cuie”). Acum cand ma uit ce am scris ma gandesc ca poate ar trebui sa folosesc si boiliesuri solubilie miere cu pasta solubila miere pentru ca pe MV2 pestele a raspuns foarte repede la ele(cred ca datorita fapului ca benzarul era o mancare cunoscuta pentru peste).

Uite ca nici de primele lucruri nu mai sunt sigur… off.

 

Comments are closed.