www.Autodoc24.ro

27/08/2012

Senzori de aceeasi culoare

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 02:45

Tags: , , , ,

Am vorbit cu un prieten si mi-a spus ca si-a cumparat 3 senzori Delkim Tx-i Plus de culoare mov cu statie Rx Plus Pro, 3 Delkim NiteLite Pro de culoare mov si 3 DuoCarb.

Pana aici nimic deosebit dar gandind eu mai profund (din cand in cand mai fac si acest lucru) nu puteam sa inteleg care e scopul alegerii unor senzori  de aceeasi culoare cu statie. Cum naiba ii vei pune pe statie – toti 3 pe aceeasi culoare sau pe culori diferite?

De cand am inceput sa folosesc senzori cu statie in momentul in care am o trasatura ma uit pe statie sa vad ce culoare si dupa aceea alerg la lanseta. Situatiile in care nu vad lumina senzorului au fost foarte dese si nici miscarea swinger-ului nu m-a ajuta sa identific foarte repede lanseta care mi-a dat emotii.

Un raspuns al prietenului meu a fost ca pe el nu il intereseaza beep-urile ci doar trasaturile vizibile pe swinger – in aceasta situatie zic eu ca  putem pescui si fara senzori, doar cu bambina sau la “caraiala”.

Un exemplu din experienta mea a fost ultima partida in care am plantat langa stuf si ca sa pot scoate pestele trebuia sa ajung foarte repede la lanseta (pentru a nu avea timp pestele sa intre in stuf), in plus am avut trasaturi formate doar din cateva beep-uri (trasaturile cten-ilor) si miscare swinger-ului nu a fost foarte mare.

Ma gandesc ca o solutie este sa iti notezi senzorii si sa ii pui pe statie pe culori diferite ca in momentul trasaturii sa stii exact ce lanseta este fara a mai sta sa te benoclezi la senzor sa vezi care dintre ei are led-urile aprinse, dar asta inseamna ca mai avantajos era sa ii cumperi de culori diferite.

3 responses to “Senzori de aceeasi culoare”

  1. Dan Serban says:

    II poate pune in statie pe culori diferite , desi ei au aceeasi culoare.

  2. StefanM says:

    Stiu ca se pot pune, dar mi se pare aiurea sa vezi pe statie culoarea verde si senzorul sa fie mov. In aceste conditii de ce nu i-am luat culori diferite?

  3. red says:

    inseamna ca escuit pe balti private .