www.Autodoc24.ro

21/09/2012

Pescuitul sportiv la crap din Romania incotro?

Postat in: Pescuit sportiv la crap — StefanM @ 13:59

Tags: , ,

Am inceput sa pescuiesc de cand eram mic dar in modul amator pe rauri si balti salbatice. Costurile pentru o partida de pescuit erau infime si satisfactiile erau enorme cand capturam un peste de 10-15 cm (pe atunci pestii de peste 1Kg nu ii vedeam decat la magazin).

In 2008 cand am inceput pescuitul de competitie eram foarte entuziast, abia asteptam sa merg la concursuri, totul culminand in 2011 cand am participat la Campionatul National.

Dar dupa 4 ani petrecuti in lumea pescuitului de competitie a inceput sa imi dispara entuziasmul si cheful de a mai face parte din lumea asta “sportiva”. Am observat ca de fapt aceasta lume este un mecanism care  stoarce bani de la pescari,  care ii face cotizanti permanenti fara sa li se dea ceva in schimb.

Daca la cel mai inalt se intampla “deturnari de fonduri“, actiuni in instanta, schimbarea regulilor in timpul jocului ce sperante sa mai am ca nu sunt doar un cotizant?

Sa dam cateva exemple:

1. AGVPS incaseaza 25.000E de la tarile participante la Campionatul Mondial dar nici un ban nu merge la echipa nationala. Adica dupa 3 etape desfasurate pe timpul si banii pescarilor tot acestia trebuie sa suporte cheltuielile la Campionatul Mondial cand de fapt acum nu mai reprezinta clubul ci reprezinta Romania.

2. Dupa ce castigi Campionatul National in loc sa mergi cu lotul stabilit la inceput sa ti se impuna sa introduci in lot alti pescari.

3. La Campionatul National sa fii in acelasi timp si organizator si concurent.

 

Am mai scris, dar o mai fac odata: ce sponsori vor avea incredere sa dea bani pentru mocirla asta? Poate doar firmele care activeaza in domeniu, dar din ce am vazut eu nici aceastea nu se prea omoara sa arunce banii degeaba (da, degeaba, pentru ca dupa cum vedeti castigatorii sunt stabiliti in instanta nu pe balta)

Sper ca pescarii sa revina cu picioarele pe pamant si sa nu mai “cotizeze”, sa inceapa un boicot impotriva celor care conduc in acest moment pescuitul sportiv la crap. Sa se organizeze intr-o asociatie care sa se ocupe de atragere sponsori, de aparitii media, competitii pe lacuri care nu cer nici un ban (da se poate acest lucru daca stam sa ne gandim cata reclama primeste un lac la o competitie); sa se ocupe  … intr-un cuvant de pescari (stiti ca CN 2012,  Meet Carp Romanian Awards au fost transmise live de pv-tv, acest lucru il poate face si aceasta asociatie – cat mai multa vizibilitate atat mai multi bani de la sponsori; website unde accesul se poate face contra cost, gen voyo.ro – daca ai materiale de calitate, transmisiuni in direct de la concursuri sigur vor fi oameni care vor palti pentru a avea acces la ele). Chiar daca prin absurd sa zicem ca toate cele de mai sus nu vor fi sustinute de sponsori, costurile sunt infime in comparatie cu “cotizatiile” pe care le fac pescarii acum (toate chletuielile asociatiei sa fie vizibile  si la sfarsitul fiecarui an bilantul contabil sa fie pus la dispozitia  membrilor).

 

De revolata ce suntam trecut in partea celalata si am inceput sa visez frumos !!!

 

 

Comments are closed.