www.Autodoc24.ro

23/05/2013

Pescuit la crap pentru incepatori

Postat in: Analize,Echipament pescuit — StefanM @ 12:02

Tags: , , ,

Zilele trecute am vazut pe forum un utilizator care spunea ca este la inceput si ca doreste sa invete sa pescuiasca la crap. A postat pescuit-crap-mv2-ponton9-61cateva intrebari care initial m-au facut sa rad dar dupa cateva secunde mi-am dat seama ca intrebarile acelea le-am pus si eu la inceput si pentru ca au fost oameni care au avut rabdare cu mine am ajuns sa pescuiesc cum pescuiesc acum.

Uitati intrebarile la care dorea raspuns:

1)am inteles ca pe montura se adauga un boiles atasat de un fir de par sau silicon.ok,dar in ac ce momeala pun pentru crap???
2)cand merg la magazin sa cumpar trebuie sa iau si pelete si boiles si seminte si acel benzar mix sau cam asa ceva :oops: ???
3)am gasit un pachet promotional pentru pescuitul la crap pe siteul marelepescar.ro, va rog sa imi spuneti daca se merita,daca raportul calitate-pret este ok.
4)Ce montura sa cumpar,de la ce firma?
5)Pescuitul il voi incepe pe raul Olt,Mai exact Farcasele judetul Olt,deci apa curgatoare…imi trebuie ceva anume pentru acest tip de apa??
6)Pentru nadire ce sa aleg,o prastie sau o racheta??nu imi permit un navomodel.
7)e necesar sa imi iau baston pentru Boiles.
Cu speranta ca nu veti rade prea mult de mine,astept cu nerbadare raspunsurile domniilor voastre.Multumesc

Am sa raspund si eu la aceste intrebari.

1. Pescuitul la crap din ultimi ani a insemnat folosirea exclusiv a monturii cu fir de par. Momeala se introduce pe firul de par si se fixeaza acolo cu opritoare. Nu se mai foloseste momeala si pe carlig.

2. Inainte de a merge la magazin pentru a cumpara nada/momeala ar fi indicat sa studiezi putin balta pe care vei merge la pescuit (informatii cred ca vei gasi pe internet despre fiecare balta). In functie de nada la care raspunde cel mai bine balta pe care vrei sa mergi iti vei face cumparturile.

In general, din comoditate, eu daca am bile (boiliesuri) prefer sa le dau cu cobra dar acestea se pot introduce intr-un mix de benzar si pelete si se poate nadi cu ele sub forma de bulgari.

3.Setul la care se face referire este acesta:

Set crap Hakuyo Advance 2x 362 – 535 lei

– 2 lansete Hakuyo Advance 362 (2 elementi);
– 2 mulinete Hakuyo HP865;
– 2 role de fir Hakuyo, 0,30mm, 500m;
– 2 avertizori + 2 swingeri;
– 1 RodPod Wind Blade cu 2 posturi;
Se ofera si 2 monturi de crap cadou.

Vazand ca este vorba de echipament Hakuyo as recomanda achizitia direct de la importator – Dan Mitranescu.

4. NU trebuie sa cumperi montura, incearca sa le faci tu – vei gasi informatii peste tot pe internet. Am scris si eu mult despre acest lucru.

5. Pescuitul pe apa curgatoare nu imi este prea familiar – deci nu ma pot pronunta.

6. Naditul pe apa curgatoare e putin mai dificil dar poti nadi cu cobra boiliesuri si cu catapulta bulgari de nada (aceasta este catapulta ce mai ieftina – adica 0 lei)

7. Daca bugetul nu permite achizitia unei cobre, boliesurile se pot introduce in bulgarii de nadit.

 

Pescarul incepator de crap trebuie sa mai stie:

Cum se face nodul fara nod:

 

Comments are closed.