27/05/2013

Pescarul nu mai e ce a fost…

Postat in: Pescuit de placere — StefanM @ 10:28

Tags: , ,

Spre sfarstitul saptamanii ma suna un prieten pentru a ma invita la o partida de pescuit la caras de 12 ore pe o balta de langa Bucuresti.pescuit-la caras-14 Am fost nevoit sa il refuz (stiti voi… biletul de voie) dar politicos a incercat sa ma convinga sa merg aducandu-mi aminte de vremurile in care ne distram la maxim pescuind la caras.

Dupa ce am terminat de vorbit la telefon mi-au venit in minte vremurile cand plecam la pescuit cu un bat de alun de vreo 3m, o cutiuta cu rame si o pungulita in care avem “cocolosul”. Cu tot acest “arsenal” mergeam cam 4-5Km pe jos pana la cea mai apropiata balta si ma distram prinzand carasei ca palma.

Sau mai recent cand aveam 4 lansete de 2,7m, pescuiam cu bambine si partidele nu erau mai lungi de 24 ore. Eram la o pescuila pe lacul Caldarusani si pazeam pe scaunelul meu cele 4 lansete. Vad o bambina cum se lasa putin in jos si apoi cu zgomot este lipita de lanseta. Sar de pe scaunel si cand sa intep observ ca pestele ma trage spre apa. Deja nu mai mai interesa de peste, tineam cu putere de lanseta pentru ca nu voiam sa o pierd. Dupa cateva zeci de secunde am rasuflat usurat: firul de 0.40mm a cedat si lanseta mea a ramas pe mal. Nu ma intrebati de frana de la mulineta pentru ca in acea perioada eu pescuiam “la ce vine” dar nu prindeam decat caras si platica, pesti pentru care nu trebuia sa folosesti frana.

In anii trecuti cand microbul pescuitului la crap era deja instalat la mine am uitat de acest tip de pescuit, nu ma gandeam decat sa merg sa prind peste cat mai mare dar acum mi-am dat seama ca de fapt pescuitul nu este numai pescuit de peste mare.

Cam tarziu am constatat acest lucru dar niciodata nu este prea tarziu. Anul acesta mi-am propus ca la toate partidele de placere sa pescuiesc si la caras. Nu am renuntat la prima mea lanseta si mulineta si pe aceasta si o vraga de 4,5m le voi cara mereu dupa mine.

Si cateva poze (nici nu am prea multe) din acea perioada:

 

Comments are closed.