www.Autodoc24.ro

23/10/2012

Partida de pescuit pe balta Benga

Postat in: Pescuit de placere,Pescuit sportiv la crap — StefanM @ 18:06

Tags: , ,

Dupa o perioada in care am tot stat acasa eram foarte nerabdator sa ies la o partida. Dupa lungi framantari si intrebari pe blog despre o IMG_7948.JPG locatie frumoasa, am hotarat sa merg pe balta Benga.

Am ajuns pe balta vineri pe la ora 15.00, am desfacut repede bagajele, am montat pichetii si cred ca in maxim 30 min aveam lansetele pregatite pe picheti.

Aflasem ca balta nu are o densitate mare de peste si de aceea am abordat aceasta partida pe doua planuri. Primul plan a fost sa pescuim “curat” cu boiliesuri in fata noastra pe un pat de aproximativ 5Kg de bile solubile la o distanta de 70-90m de mal. Al doilea a fost sa facem un pat de nada format din seminte (porumb, spartura de porumb, canepa, grau…etc) in dreapta standului nostru pe care sa nu pescuim la  inceputul partidei si in cazul in care dupa 24 ore nu avem rezultate la boiliesuri sa ne mutam cu lansetele pe patul de nada format din seminte.

Strategia fiind pusa la punct, am scos din trusa momelile in care aveam mare incredere (boiliesuri tari dipuite, boiliesuri solubile,  pop-up-uri solubile, pop-up-uri de diverse marimi si culori) si am pus pe doua lansete boiliesuri solubile, una cu pop-up si una fara, si pe doua bile tari, tot asa, una cu pop-up si una fara.

 

 

Am aruncat rapid lansetele in apa, bineinteles nu inainte de a atasa un saculet solubil mic cu boiliesuri la fiecare lanseta. Am schimbat lansetele la 2,5 -3 ore, dar in 24 ore nu am avut decat o trasatura dar care nu s-a finalizat cu un peste pe saltea.

Vazand ca prima tactica nu da roade, am schimbat monturile si am mutat lanstele pe patul de nada format din seminte.

 

 

 

 

 

Am schimbat lansetele al 2 ore si de fiecare data puneam la ac un saculet solubil mic cu spartura de porumb si “parfuri”. Rezultatele nu au incetat sa apara si la sfarsitul partidei am reusit sa pun pe saltea 3 pesti cu greutati pana in 4Kg.

La finalul partidei am fost multumit de rezultate deoarece asteptarile mele nu erau foarte mari, speram sa prind peste dar eram constient ca densitatea de peste nu este foarte mare si satisfactia creste atunci cand stii ca nu sunt multi crapi intr-o balta si tu reusesti sa prinzi cativa dintre ei.

 

Cateva poze:

IMG_7961.JPGIMG_8000.JPGIMG_8057.JPGIMG_8059.JPGIMG_8060.JPGIMG_8062.JPGIMG_8064.JPGIMG_8065.JPG

 

Comments are closed.