20/06/2013

Partida de pescuit la Cernica

Postat in: Balti — StefanM @ 11:10

Tags: , , ,

Auzisem de Lacul Cernica acum cativa ani, auzisem de monstrii care s-au prins acolo (un prieten imi povestea de un cteno de 36Kg 20130618_204042prins acolo) si auzisem bineinteles despre taxa enorma: 200 lei / 12 ore.

La insistentele unui prieten ma hotarasc sa il insotesc la o partida de pescuit de 12 ore (noaptea), hotarare luata doar din pricina faptului ca nu am pescuit niciodata pe Cernica, altfel nu dadeam eu atatia bani pe o partida de pescuit.

Am inceput sa imi sun prietenii care au mai fost pe balta ca sa imi spuna si mie la ce merge balta, care sunt locurile mai bune. Timpul fiind atat de scurt nu aveam cand sa experimentez ca sa aflu eu astfel de lucruri. Am aflat ca in balta este foarte mult somn pitic si ca acesta mananca la orice momeala flotanta si seminte de mici dimensiuni.

Mi-am pregatit 5Kg de porumb inmuiat doar in apa (fara nici o aroma si fara nici un pic de lapte de porumb) pe care l-am folosit si la nadit si ca momeala de carlig.

Marti dupamiaza eram pe balta, undeva pe langa “baza paznicilor” si cu putine emotii, asa cum se intampla de fiecare data cand merg pe o balta noua, am inceput sa pregatim lansetele si sa ne instalam. La ora 19.00 eram cu ele in apa asteptand nerabdator sa sune un senzor. Am asteptat mult si bine ca prima trasatura a venit undeva dimineata si atunci cu un ciortan la vre 2-3Kg.

Cam asta a fost toata partida pe lacul Cernica, o partida dezamagitoare pentru mine nu doar din cauza ca nu am prins peste ci din cauza ca nu mi-am placut locul de campat: standul de pescuit se afla la baza padurii si era de o mizerie de nedescris (peturi, pungi, carbuni de gratar arsi, lemne arse… urat de tot) si ca era  foarte aproape de centura Bucurestiului (toata noaptea am auzit masinile care circulau pe centura).

 

 20130618_204025

 

20130618_204053

Comments are closed.