www.Autodoc24.ro

02/11/2012

Montura cu momitor

Postat in: Tehnici si tactici — StefanM @ 22:27

Tags: , ,

Dupa o zi foarte grea pentru mine (in curand detalii) am reusit sa ajung in fata calculatorului si bineinteles primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit la ce se intampla pe Moara Vlasiei 2, la concursul Cupa Iernii.

Dupa ce am citit cam tot ce era de citite pe acolo am inceput sa ma uit la poze. E nasol sa pescuiesti in asemenea conditii (ceata deasa de nu vezi malul celalalt, ploaie) zic eu din experienta. Totusi nu despre asta vreau sa povestesc, ci despre montura cu momitor.  In pozele postate pe Crapmania am vazut cum este pus acul in momitor si voiam sa va intreb care credeti ca este cel mai corect mod de a agata carligul de momitor?

 

Pozitia 1:

 

 

Pozitia 2:

 

Poztia 3:

 

 

Raspunsul meu este poztia nr. 2

6 responses to “Montura cu momitor”

 1. Claudiu says:

  Poza nr 3, mi se pare suspecta, nici nu stiu cine pescuieste asa. Vad ca in poza 2, este facuta corect, cu aceiasi culoare a nadei, tija momitorului, porumbul flotant. Acum nu stiu, probabil o fi vreo schema, insa mi se pare suspect 🙂

 2. William Joyce says:

  Salutare,
  Cred ca toate pozele sunt ok….nu cred ca e important cu “proptim” cârligul în momitor…si o sa explic si de ce. Dupa parerea mea, oricum la impactul cu apa carligul se va desface si se va aseza in imediata apropiere a momitorul ( si in definitiv asta e cel mai important, farfac scurt ca sa stea momela langa momitor). Si chiar daca nu se desface la impactul cu apa, porumbul sintetic oricum este flotant si va sta deasupra…:)

  Toate cele bune si fun in frane.

 3. StefanM says:

  @ William Joyce – ce zici tu este ok, dar ce se intampla daca in poza nr. 1 si 3 cand infigi carligul se agata o particula in varful lui? Va mai intepa el?

 4. William Joyce says:

  Eeee asta e alta problema si e foarte adevarat….daca carligul a intepat o particula (porumb, sau chiar o samanta mica) eu personl nu cred ca acel carlig va mai intepa…Si vom sta cu montura in apa fara a avea vreo sansa de intepare…
  Eu personal infig coada carligului in momitor si am grija ca, carligul sa nu intepe vreo partiula.
  Aceste datalii pot face diference intre a prinde sau a scapa pestele in drill din cauza unei intepari precare.
  Toate cele bune si fum in frane.

 5. Emilian says:

  Dupa parerea mea nu este necesar sa infigi acul in momitor. Daca forfacul este scurt, momeala va fi in imediata apropiere a nadei si pestele nu va ezita sa o atace. V-ati gandit vreodata la situatia in care partea cu acul infipt cade perpendicular pe substrat; acul si momeala ramanand practic ingropate in namol, pestele avand acces doar la nada de pe momitor?

 6. daniel says:

  Nu sunt eu mare pescar, dar nu prea vad de ce ai infige carligul in momitor…
  Am renuntat la a pescui cu momitor, dar cat timp am folosit , nu am folosit nicio metoda din cele de mai sus.
  Forfacul scurt , eventual un con din acela de cauciuc era suficient pentru a ma asigura ca nu se incalceste firul pe dupa tija.
  Personal, consider inutila infigerea acului in momitor.
  Mai mult decat atat, varful se poate infige in ceva si atunci adia ontepare corecta.