www.Autodoc24.ro

08/11/2012

Mandria si pescuitul

Postat in: Diverse — StefanM @ 14:39

Tags: ,

Am sa incep prin a va spune o mica poveste despre cum am inceput eu sa pescuiesc.

Lasand la o parte perioada de pana in 2008 cand nu am avut nici o treaba cu pescuitul sportiv povestea incepe din anul 2008.

Avand microbul de mic, in anul 2008 cand am descoperit ca sunt o gramda de lacuri pe langa Bucuresti pe care se poate pescui, am inceput sa caut informatii pe internet. Pot spune ca tot anul am stat numai pe forumuri de pescuit cautand tehnici si noutati despre pescuitul la crap.

Dupa ce baza teoretica era foarte solida am inceput sa merg la concursuri de pescuit. Bineineles ca esecul a fost mare si mandria mea a fost zdruncinata. Cel mai mult ma enervam la concursuri cand vedeam ca echipele vecine prind peste si eu nu am nici o trasatura. M-am abitionat si mai mult si am hotarat sa ma inscriu intr-un club de pescuit pentru ca mi-am dat seama ca degeaba stii teorie daca la practica nu merge nimic.

Am avut noroc si am inceput sa pescuiesc cu pe oameni care stiau foarte bine pescuitul, si cel mai important (mi-am dat eu seama) erau dispusi sa isi dezvaluie secretele legate de pescuit.

Bineinteles ca mandria mea incerca sa se impuna in fata colegilor de echipa, incercam sa le arat ca stiu foarte bine ce trebuie facut si ca eu intotdeauna am dreptate, nu acceptam ideeile lor, nu recunosteam niciodata ca eu nu am avut dreptate.

Dupa cateva concursuri, vazand ca nu am rezultate am inceput sa analizez mai atent ce s-a intamplat si unde au fost greselile si atunci mi-am dat seama ca in pescuit trebuie sa lasi putin mandria deoparte incercand sa acumulezi cat mai multa informatie pe care sa o accepti si pe care sa o testezi. Pescuitul nu il poti inchide intre niste reguli, nu poti aborda aceeasi tactica pe toate lacurile si cel mai importan trebuie sa intelegem ca pescuitul a devenit o industrie si ca marketingul trebuie sa isi faca si aici treaba.

In concluzie pot spune ca eu mi-am invatat lectia si ca in momentul acesta pot accepta sfaturi de la prieteni/colegi de echipa pe care le si pun in practica. Acum pot recunoaste ca nu intotdeauna ideeile mele sunt cele mai bune, dar acum sunt deschis sa accept si alte idei si chiar mai  mult, le si pun in practica sa vad daca dau rezultate.

Ca exemplu: doua partide de pescuit facute la diferenta de 7 zile pe aceleasi loc si cu acceasi tactica nu vor avea aceleasi rezultate; depinde de noi sa ne putem adapta la noi conditii, de a sti sa “citim” balta si a accepta sfaturi de la ceilalti pentru a putea avea partide de pescuit reusite.

Comments are closed.