www.Autodoc24.ro

22/07/2012

Locul unde am inceput sa pescuiesc

Postat in: Pescuit de placere — StefanM @ 21:33

Tags: ,

A trecut foarte mult timp de cand am inceput sa pescuiesc ( aproape 26 de ani) dar cand am revazut locurile unde asteptam ore in sir IMG_4666.JPG ca sa prind o mreana sau un clean parca acele momente au fost ieri.

Tin minte ca o zi intreaga cautam prin padure nuile de alun cat mai subtiri si mai lungi, ma rugam de un nene saptamani intregi sa imi cumpere si mie guta cat sa imi fac o undita si acele le  faceam din bolduri. Ca momeala foloseam rame pe care le gaseam pe sub pietre, lacuste si larve de gandaci de colorado (gandacii aceia care se gaseau pe frunzele de cartofi).

Era foarte mult peste deoarece cu echipamentul descris mai sus reuseam sa prind 3-4 pesti la o partida.

Vara cand ieseam la scaldat umblam pe cursul apei pe sub pietre si prindeam cu mana pesti (trebuia ceva dexteritate). O ciuda mare aveam pe baietii cei mari care vara deviau cursul apei si in albia secata reuseau sa prinda cam 5-6 kg de mreana si clean.

Un vecin cand a vazut interesul meu pentru pescuit m-a luat cu el la balta privata din alt sat  – era vorba de o baltoaca in forma de dreptunghi de 12m cu 6 m care avea foarte mult caras. Dupa ce am prins eu cum sta treaba (deja era un alt tip de pescuit fata de cel pe rau) reuseam sa prind 2-3kg de carasel la o partida. Nu mi-a trebuit mult sa ma imprietenesc cu proprietarul baltii si sa ii devin client fidel – observasem ca ii placea mult de tot tuica de pruna si tot ce trebuia sa fac este sa fur de acasa o sticla de 0.5 l de tuica si la ora 6 dimineata sa fiu pe balta.

Deja m-au napadit amintirile si in loc sa va spun doar de locul unde am inceput sa pescuiesc am inceput sa depan amintiri de la alte partide. Promit sa revin cu niste posturi foarte haioase cu mine si prietenii mei la pescuit.

Foto:

IMG_7303.JPGIMG_7304.JPGIMG_7419.JPG

One response to “Locul unde am inceput sa pescuiesc”

  1. Nicu says:

    Cele mai faine amintiri despre pescuit sunt cele din copilarie. Atunci pescuitul era “altfel”.