www.Autodoc24.ro

21/05/2013

Fire forfac pescuit la crap

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 10:35

Tags: , , , , , , , ,

Dupa lunga  perioada in care am stat departe de malul blatii, adica fix 12 zile (normal ca le numar) am inceput sa ma gandesc iarasi la oSolar-countur-easy-strip partida de pescuit. Asa ca mi-am luat trusa si am inceput sa imi cateva forface pentru ca nu se stie niciodata cand “sare” o partida.

In trusa am o gramda de fire de forfac, multe dintre ele luate doar pentru a vedea cum sunt. Producatorul meu preferat, daca e sa tinem cont dupa numarul de produse din trusa, este Kryston iar daca tinem cont de cat de des folosescc firele este Solar.

Stiu ca in general pescarul foloseste un fir de forfac in care are incredere, daca nu are un prieten bun care sa ii recomande unu, face cautari si atunci cand a dat de “firul ideal” nu mai gasesti forface in trusa lui legate cu alte fire.

La mine a fost ceva de genu: mi s-a recomandat Cryston Super Mantis Gold, fir care mi-a placut si l-am folosit aproximativ 3 ani (sa nu va ganditi ca in aceasta perioada nu am mai cumparat si alte fire, dar intotdeauna ma trezeam ca fac forface cu Super Mantis) pana vara trecuta cand am descoperit Solar Contour Easy Strip si de atunci el a devenit preferatul meu.

 

De cand scriu pe acest site a inceput “sa mi se dezvolte” mult “testarea de lucruri si chestii noi”, lucru pe care il fac la toate partidele de placere astfel avand ocazia sa folosesc multe fire pentru forfac.

Fire pe care le-am folosit si le recomand sunt urmatoarele:

 

1. Solar Contour Easy Strip – toate detaliile sunt aici.

 

2. Kryston Super Mantis – cu variantele Super Mantis Gold si Super mantis Green – Mantis gold rulz 🙂

 

3. Kryston Mantis Darkdisponibil in doua variante: 15Lb si 25 Lb (mi-a placut mult cel de 15lb pentru ca era mai matasos)

 

4. Kryston Jackal – am folosit varianta Green si de 15 si de 25Lb: foarte masaos dar camasa se ducea foarte repede mai ales la

aruncari din mana.

 

5. Korda IQ2 fluorocarbon – folosesc in ultima vreme pentru forfacul combi (cred ca anul acesta voi pescui cel mai mult cu acest forfac).

 

6. Korda hybrid soft coated braid – o gramda de forface mi s-au rupt de la nodul de langa vartej (am renuntat la el).

 

7. Korda Arma-Kord – foarte rezistent cu o camasa rigida; ideal pentru pescuit in agatatura dar nu il recomand pentru apa rece (camasa se comporta ca o tija pe apa rece).

 

8. Kryston-Snake-Bite – il am in trusa dar nu stiu daca l-am folosit de doua ori.

 

9. Sufix Heavy Skin – foarte matasos dar camasa se duce repede.

 

10. Prologic Reptilian – il folosesc foarte rar si numai daca plantez (are camasa foarte sensibila).

 

 

Comments are closed.