www.Autodoc24.ro

30/10/2012

Fir forfac Solar Contour Easy Strip review

Postat in: Review echipament pescuit,Testare echipament — StefanM @ 10:20

Tags: , , , ,

Data: 30.10.2012
Tip echipament: fir forfac
Fabricant: Solar Tackle

 

Specificatii Fir forfac Solar Contour Easy Strip ( 25 lB)

– firul textil este foarte moale si rezistent la abraziune;

– firul textil este acoperit cu camasa rigida care face sa nu se incurce in aruncare;

– camasa rigida este foarte usor de desfacut de pe firul textil cand se construieste forfacul dar dura si rezistenta in momentul utilizarii. Nu se deterioreaza la nod

– finisaj mat de culoare verde

– se gaseste varianta de 20m si 25 Lb.

 

Pret: 57.00 Lei
Link producator: Solar Tackle
Link magazin online pescuit din Romania: bigfish.ro

 

Introducere:

Firul de forfac Solar Contour Easy Strip creeaza efectul combi datorita camasii rigide cu care este acoperit. Camasa rigida nu se deterioreaza la nod si ii confera o rezistenta mai mare la abraziune. Pentru o mai buna prezentare pe substrat se recomanda trecerea portiunii din forfac acoperita cu camasa rigida printr-un jet de aburi.

 

 

 

 

Test Carpodrom.ro:

Inainte sa ajunga la teste am vazut acest fir la niste prieteni si am fost impresionat de cat de rigid este. De curiozitate am desfacut cativa centimetri din camasa si nu mi-a venit sa cred ca pe cat de rigida e camasa pe atat de moale e firul textil. Deja licuriciul s-a aprins si am vrut neaparat sa il am si sa il testez.

In prima partida l-am folosit in forface scurte pentru momitor si pot spune ca se leaga foarte usor, camasa pe cat de rigida este pe atat de repede se decojeste. Ma asteptam ca in momentul in care fac nodul la vartej camasa sa se rupa dar nu a fost asa, nodul s-a strans foarte bine si camasa a ramas intacta.

Foarte incantat de acest fir la urmatoare partida l-am folosit si la forface lungi de 25-30 cm cu montura helicopter. Am pescuit in regim de concurs (am schimbat lansetele la 60 min) si pot spune ca a rezistat foarte bine, mai ales ca de carlig mai agatam si saculet solubil. Nu am scos niciodata forfacul incurcat si nu am avut nici un peste scapat (l-am folosit impreuna cu carligul Solar 101).

Dupa trei partide in care l-am folosit am crezut ca o sa ii gasesc vreo “salbiciune”, ca sa nu scriu numai de bine de el, dar nu i-am gasit nimic.

In concluzie va spun ca acest fir nu imi va lipsi din trusa de acum.

 

Comments are closed.