29/01/2012

Federatia Romana de Pescuit Sportiv

Postat in: CIS,FRPS — admin @ 13:33

Tags:

La Alba a fost “partial” infiintata Federatia Romana de Pescuit Sportiv. De fap numele complet este Federatia Romana De Pescuit Sportiv La Crap, Stationar, Rapitori, Musca Artificiala, Pescuit Marin Si Casting.Federatia Romana De Pescuit Sportiv.jpg
De ce spun “partial”? Deoarece aceasta esta infiintata ca o asociatie de persoane fizice ori juridice (la fel cum sunt si cluburile de pescuit) si nu a primit Certificatul de Identitate Sportivă (CIS)de la ANST.

Din cunostintele mele nimeni din pescuit nu  are CIS-ul. Imi e foarte greu sa cred ca acesta va fi acordat vreodata, deoarece in pescuit eu cred ca nu se pot organiza competitii sportive (intr-o competitie sportiva trebuie ca toti concurentii sa plece cu aceleasi sanse si in pescuit este imposibil acest lucru, locul de pescuit contand peste 50%). Nici de AGVP (Asociaţia Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi) nu se stie daca are CIS.

Mai trebuie stiu ca aceasta federatie are sediul la Alba Iulia, este condusa de Stefan Popescu si are in componenta 10 asociatii (Asociația Clubul Sportiv Cetate Alba Iulia, Asociația Clubul Sporiv Renașterea, Clubul Sportiv Gorj Fishing, Asociația Clubul Sportiv Gilort, Asociatia Clubul Sportiv Parapescar, Clubul Sportiv Zargan Dolj, Clubul Sportiv Monster – Fish Timișoara, Asociația Clubul Sportiv Moldova, Asociația Clubul Sportiv Mânjești, Asociația Clubul Sportiv Lufarul) – va rog sa nu faceti confuzie: nu sunt cluburi sportive, sunt doar asociatii de persoane care se numesc “Club Sportiv”.

Intrebarile mele pentru cei care se pricep sunt urmatoarele:

Campionatul national de pescuit la crap – organizat de AGVPS la Corbu este de fapt o “braila” si nu o competite sportiva?
Campionatul Mondial de pescuit la crap – organizat de AGVPS la Corbu este de fapt o “braila” si nu o competitie sportiva?
CIPS/FIPS este un fel de asociatie a unor persoane fizice/juridice si nu o federatie sportiva?

Daca raspunsul la toate intrebarile de mai sus este DA, atunci cum se poate impune federatia in acest domeniu?

Clar este ca in Romania nu se mai poate infiinta o alta Federatie Romana de Pescuit Sportiv deoarece aceasta a fost inregistrata ca marca la OSIM.

 

One response to “Federatia Romana de Pescuit Sportiv”

  1. […] sa nu facem confuzii) nici AGVPS si nici Rig Service nu aveau dreptul sa organizeze CN2012 deoarece FRPS (Federatia Romana de Pescuit Sportiv) are inregistrate drepturile la OSIM (nu prea imi dau eu seama cum vine asta, din cate stiam APCR a […]