www.Autodoc24.ro

28/11/2012

Drill cu un sobolan

Postat in: Pescuit de placere — StefanM @ 10:06

Tags: , ,

Dupa cum stiti saptamana trecuta m-am distrat pe MV2 la o super partida de pescuit, niciodata nu am mai prins atat de mult peste in luna noiembrie. IMG_9315.JPG

Vremea a fost superba si mi-a permis sa dorm sub umbrela (exact cum imi place mie sa stau cand merg la pescuit).

Imediat ce a inceput sa se innopteze mi-am pregatit culcusul, adica patul si sacul de dormit iar dupa ce am terminat mi-am pregatit un ceai fierbinte. In timp ce sorbeam din cana de ceai aud zgomot langa galetile cu boiliesuri. Aprind lanterna sa vad un sobolan care era bucuros ca a dat de o masa copioasa.

Stiind din experienta (pe Greaca Cercani un soblan ne-a furat toate bilele – aprox 4Kg) ca odata ce a simtit gustul boiliesurilor nu se va da batut pana nu va cara tot la vizuina, am strans galetile si le-am dus la masina iar galeata in care tineam mixul pentru momitor am acoperit-o cu un capac.

Un timp a stat deoparte dar mirosul mixului ia facut pofta si a inceput sa caute pe jos frimuri. Am crezut ca dupa ce va termina de mancat pe acolo isi va vedea de teaba lui si m-am bagat la somn linisit.

La schimbul lansetelor de la ora 23.00 am zis sa imi las lanseta de rezerva pregatita in cazul in care am vreo trasatura sa nu ma mai chinui sa pregatesc lanseta pentru a o arunca iar. Am pus mix pe momitor, am pregatit momela de la ac si am lasat-o sprijinita de umbrela.

Pe la ora 2 noaptea aud un zgomot de tambur, sar repede din pat, ma uit la lansetele de pe picheti si vad ca toate sunt ok. Cateva secunde zgomotul inceteaza apoi incepe iar. Deja ma dezmeticisem si vad ca sunetul este scos de tamburul de la lanseta de rezerva. Ma duc la ea o ridic si incep sa mulinez.

Dupa un drill frumos vad agatat in ac de laba un superb sobolan. Cum slabeam putin firul, cum o tulea; Am incercat sa smucesc putin sa se desfaca din ac dar fara nici un rezultat. Vazand ca nu reusesc in nici un fel sa il scot din ac, ma duc cu lanseta langa apa si dupa un vole sobolanul ajunge la veo 10m in apa.

Am taiat acul si l-am aruncat (nu am vrut sa mai intepe pe cineva acel ac) si m-am bagat iarasi la somn.

Nu am mai auzit nici un sobolan pana dimineata.

 

IMG_9313.JPGIMG_9315.JPG

 

4 responses to “Drill cu un sobolan”

 1. teddy says:

  Dorele, si era mare sobolanu ?

  Tare faza, si mie mi-a mancat momeala din ac la Chiroiu…si mi-a taiat si forfacul

 2. daniel says:

  SUPER!!!!!

 3. StefanM says:

  Avea undeva la 500g. Dar faza misto era ca nu stiam ce sa ii fac, cum il slabeam putin cum incepea sa “haraie la mine”. Asa ca i-am dat un vole 🙂

 4. teddy says:

  vezi ca e Becali in cautare de “voleisti” . ‘oleeeee