22/04/2013

Cupa Pescarului Sportiv – Chiroiu 4

Postat in: Competitii — StefanM @ 10:31

Tags: , , , , ,

Am hotarat sa particip la aceast concurs in ultima clipa si motivul principal a fost partida de pescuit facuta pe Chiroiu 4 cu un weekendcupa-pescarului-sportiv-ed-4-in-memoriam-cristi-trofim-2013-57 in urma. Porneam cu mari sperante mai ales ca aveam ca partener pe George Alexandru.

Vineri dimineata am umplut masina cu echipament (pentru ca al meu copil a tinut in mod expres sa faca o expeditie cu cortul) si am pornit spre Chiroiu 4. Traficul din Bucuresti a fost decent dar nu stiu ce naiba se intampla prin Afumati ca se merge infect – asa am patit si cu o saptamana inainte.

Dupa multe injuraturi date printre dinti (deh, nu puteam sa injur langa un copil de 4 ani) am ajuns pe balta cu cateva minute inainte de tragerea la sorti. Mi-am luat o bere rece si m-am dus la tragerea la sorti.

Tragerea la sorti a fost inedita – trebuia sa alegi o cutie de bere si pe fundul ei vedeai standul de pescuit. Mi-am luat cutia de bere pe fundul careia scria Standul 8 (14 canal) si putin dezumflat (voiam si eu sa trag un Bursuci / Nuci / Ponton 3) am inceput sa fac organizarea standului.

Am inceput sa facem strategia pentru acest concurs: George a spus ca vom folosi carlige kurv shank nr. 2 (cam ciudat pentru mine ca eu nu am in trusa ace mai mari de nr. 4) si ca vom incepe un pescuit la interceptie cu premiere la fiecare captura (adica dupa fiecare trasatura aruncam cu cobra 15-20 boiliesuri in locul unde am avut trasatura).

Am inceput foarte bine si pana la primul cantar reusisem sa punem pe saltea 3 pesti din 5 trasaturi (pesti destul de mari – intre 5 si 7Kg). Deja optimismul meu era maxim si credeam ca o sa facem un recital de capturi.

Vazand ca pestele mananca, am hotarat sa nadim o zona care credeam noi ca are mare potential. Dupa ce am dat aproximativ 1,5 Kg boilies solubil Extasy (noua nada 4Carp facuta de George Alexandru) am pus o singura lanseta peste acest pat de nada.

Noaptea am reusit sa scoatem 4 pesti din 7 trasaturi dar la cantarul de dimineata am primit vestea: Pontonul 3 a reusit sa prinda 31Kg de la ora 7.00 pana la 9.00. Sansele noastre de a castiga locul 1 erau mai mici si parca si un nor venise peste optimismul meu.

Dupa cantarul de dimineata a inceput dezastrul: nu mai aveam trasaturi. Incepusem concursul cu monturi inline, plumbi cu striatii pentru a putea pune pasta pe ei, forfac de aproximativ 30cm si carlige kurv shank de 2; momeala la care prinsesem era boilies solubil Extasy de 20 manjit cu putina pasta sau boilies tare Frankfurter invelit in pasta solubila. Nimic din toate astea nu mai functiona si am inceput sa incercam momeli noi si locuri de pescuit noi (standul nostru aveam limita doar in stanga, in dreapta puteam da oriunde doream).

Asadar, zonele curate le-am parasit si am inceput sa pescuim in zonele cu agatatura. Inevitabil au inceput sa dispara si plumbii din trusa noastra. I-am spus lui George ca eu am folosit cu succes montura combi pe Chiroiu 4 si ca ar trebui sa o incercam si acum. Dupa cateva lansete puse in agatatura am constat ca la aceasta montura punctul slab era nodul de la vartej si ca era posibil ca sa pierdem pesti din aceasta cauza. Analizand cu George montura am hotarat sa facem un alt nod la vartej: nodul Duncan.

Problema noastra legata de agatatura o rezolvasem (cred ca pana la finalul concursului nu am mai pierdut 4 plumbi) asa ca am trecul la cealalt problema – prezenta pestelui pe patul de nada si implicit trasaturi.

Am incercat tot felul de momeli (snowman, pop-up invelit in pasta, boilies scobit cu un pop-up de 8 mm in el) dar nu am mai prins peste asa cum ne-am fi dorit noi. Am reusit sa dam peste la fiecare cantar dar nu a fost de ajuns.

La finalul concursului ne-am clasat pe pozitia a 4-a in clasamentul de cantitate (la o diferenta de 290 g de locul 3) si pozitia a 5-a in clasamentul de calitate.

Multumesc lui George Alexandru pentru ca a facut echipa cu mine (intotdeauna ai ceva de invatat de la el – are o experienta imensa in concursurile de pescuit) si pentru ca mi-a dat ocazia sa testez noua nada produsa de el: 4 CARP.

FOTO:

 

 

 

 

 

Comments are closed.