www.Autodoc24.ro

03/12/2012

Cum alegem cortul pentru pescuit la crap?

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 10:44

Tags: , , ,

Sezonul pescuitului la crap s-a incheiat si urmeaza perioada de achizitii echipament. Astazi vreau sa discut despre corturi, care suntIMG_2545.JPG criteriile dupa care achizitionam un cort.

Cand mi-am cuparat cortul, fiind la inceput si nestiind nimic legat de corturi am mers pe mana unui prieten. Deci pentru mine doar sfatul prietenului meu a contat. Pot spune ca am facut alegerea corecta si ca este exact ce am eu nevoie dar exista posibilitatea ca sfatul primit sa fie din punctul lui de vedere si cortul sa nu fie ceeace ne trebuie noua.

Acum, dupa ce am petrecut destul de mult timp pe malul lacului stiu exact care sunt criteriile dupa care sa ma ghidez atunci cand aleg un cort:

– interiorul sa fie o capsula, pentru a nu intra in el paianjeni, tantari, soareci

– sa nu fie foarte greu si sa se poata monta repede

– sa fie inalt (sa poti sa stai in picioare in el, sa nu stai cocosat)

-sa fie rezistent (vreau sa stiu ca daca ma prinde o furtuna pe balta sa ma adapostesc in el nu sa am grija de el sa nu il ia vantul).

– sa aiba aerisiri si eventual o prispa mai mare

Pentru cei care pescuiesc de cand se dezgheata apa si pana ingheata trebuie sa mai tina cont si de alte lucruri, cum ar fi:

– sa aiba pereti dubli

– sa se poata achizitiona si monta un al treilea perete (winterskin)

– sa se poata achizitiona si monta o podea mai groasa (heavy-duty groundsheet)

Deci avem criteriile si daca avem un raspuns (o optiune) pentru fiecare deja stim ca facem alegerea buna.

Cateva modele si opinia mea despre ele:

cort Campmor Safari (Africa de Sud) – este inalt si se poate sta in picioare in el. Mi se pare foarte greu (35 Kg) si are doar o singura foaie facuta dintr-o panza groasa (daca este foarte frig face condes si apoi acesta ingheata).

cort Nash Double Tom Extreme MK2 (sau MK3) – nu este atat de inalt dar capsula, are o mica veranda, are aerisiri si greutate acceptabila.

cort Senzor Comandor – imi place ca este foarte aerisit si ca este mare dar nu are capsula si pe timp rece aerisirile multe si mari nu il fac prea calduros.

2 responses to “Cum alegem cortul pentru pescuit la crap?”

 1. Adrian Carpman says:

  Din pacate corturile, sacii de dormit, si saltelele/paturile pentru pescari sunt jenant de scumpe si jenant de neperformante.
  Folositi cu incredere echipament montan, un cort de 3 sezoane si 3-4 persoane isi face datoria si pe munte si pe malul baltii.
  Un cort performant nu depaseste 6 kg
  Ex. VAUDE Campo Grande
  Fir intins!

 2. StefanM says:

  Am folosit la inceput asa ceva si am inghetat de frig in el (in luna martie cred ca era mai frig in el deca afara) si nu cred ca vrei sa stii cum este in asemenea cort la o furtuna puternica.