www.Autodoc24.ro

11/12/2012

Concursuri de pescuit

Postat in: Competitii — StefanM @ 09:13

Tags: ,

Citeam pe un forum o discutie despre concursuri, daca se merita sa mergem la concursuri unde fondul de premiere este in jurul a 50%IMG_3036.JPG din valoarea totala a taxelor.

Daca o luam cu inceputul, adica motivul pentru care noi pescuim, la intreabarea de mai sus trebuie sa adaugam si faptul ca pentru multi pescuitul este in primul rand un hobby, o placere si de accea atuci cand merg la concursuri primul lucru la care se gandesc este daca acel concurs satisface placerea.

Asadar primul raspuns la intreabrea de mai sus este asa: “merg la concursuri unde eu si partenerii mei ne simtim bine, unde placerea de a pescui este satisfacuta (adica balta are peste mult si mare, nu vrem sa stam 3 zile pe balta si sa prindem 2 pesti)”.

In aceasta discutie automat trebui introdus si factorul organizator. Ce inseamna asta?  Niciodata eu nu voi alege sa merg la concursuri unde organizatorul nu este de incredere. Degeaba taxele de concurs sunt mici, degeaba fondul de premiere este foarte generos daca organizatorul nu este de incredre. Ca un exemplu clar sa va aduceti aminte de concursul organizat de Stefan Popescu pe balta Doripesco unde taxa a fost mica si premiile enorme. La finalul concursului nu s-a dat nici un premiu din cele promise, doar dupa mult timp si cu amenintari cu instanta si cu bataia s-au onorat premiile.

Se mai adauga si factorul competitie si promovarea ei. Adica degeaba sunt eu cel mai bun pescar daca nu stie nimeni de mine. Ca orice sportiv avem mandrie si aceasta creste cand vedem ca se scrie despre noi pe forumuri, ca apar poze cu noi, ca incepem sa fim cunoscuti. Concursurile care nu sunt promovate sunt ca meciurile de fotbal fara specatori in care un junior prinde echipa mare dar nu il vede nimeni. Ca si exemplu: un prieten de-al meu s-a inscris la un concurs unde toti banii ramasi dupa ce s-a platit balta au mers in premii si a fost total dezamagit pentru ca se astepta sa apara si el pe forumurile de pescuit si concursul nu prea a fost promovat pe internet, sau ca primeau clasamentul odata pe zi, dimineata.

In acesta discutie mai putem introduce: cat de repede este actualizat clasamenul, cat de repede este comunicat pe balta (sau pe internet; acum toti avem smartphone sau tableta pe balta).

Asadar nu doar partea financiara conteaza  pentru toata lumea intr-un concurs.

Din punctul meu de vedere, eu ma uit si la premii dar niciodata nu merg la concursuri pe balti pe care mie nu imi place sa pescuiesc sau organizate de persoane in care eu nu am incredere.

 

 

2 responses to “Concursuri de pescuit”

 1. daniel says:

  Conteaza mult si copetitorii!
  Daca tu esti bun, la ce sa te duci la un concurs de franti?
  Ca sa le arati ca ai scule si ca esti bun?
  Plus, in cazul meu, si taxa.
  Chiar daca mi-as dori, la unele nu pot participa din motive finaciare!
  Taxa si nada sunt ucigatoare!
  Nada cel putin…..

 2. StefanM says:

  Ai dreptate cand zici ca e foarte important si nivelul competitiei dar eu ma refeream in primul rand daca e normal sa alegem concursuri doar in functie de valoarea premiilor oferite (adica cat % din taxa merge la premii).