14/06/2013

Ce se intampla cu lacul Tancabesti?

Postat in: Diverse — StefanM @ 12:35

Tags: , , , ,

Ce se intampla cu lacul Tancabesti (spate) este intrebarea pe care din ce in ce mai multi pescari si-o pun. Unde este balta aceea superbaOPEN_Tancabesti_2012 unde avei partide de vis cu multe trasaturi si crapi sariti de 10Kg?

Imi aduc aminte emotiile pe care le aveam cand mergeam la concursuri pe Tancabesti, de recordul personal avut pe aceasta blata. Sincer sa fiu, dezamagirea a inceput anul trecut cand in concursuri nu mai reuseam sa prind 3 pesti intr-un concurs de 72 dar parca acum este si mai grav.

Ma uit la concursul Seniro Trophy si nu imi vine sa cred ca nici o echipa din cele 19 participante nu a reusit sa prinda 3 pesti pe fiecare stand (3 pesti in 24 ore).

Sa fie oare de la faptul ca exemplarele de somn aflate in balta au ajuns la dimensiuni mari, sau ca mustaciosii aflati de atat timp si-au gasit locul si nu mai circula pe toata balta, motiv pentru care sunt doar cateva locuri unde se mai prinde?

Am mai obsservat ca din ce in ce mai multi pescari incep sa renunte sa mai participe la concursuri organizate pe aceasta balta si acest lucru nu ma mira: e frustant sa mergi pe Tancabesti si sa nu reusesti sa prinzi mai mult de 2-3 crapi in 72 ore.

Spre ca Tancabestiul sa nu devina o balta unde satisfactiile sa vina doar din partidele de pescuit la somn.

 

4 responses to “Ce se intampla cu lacul Tancabesti?”

 1. William Joyce says:

  Interesant….

  O sa particip la un concurs in spetembrie…sper sa nu fie la fel..
  Se pare ca tancabestiul se cam schimba, sau ne arata o noua fata..

 2. Legio says:

  Nu cred ca exemplarele de somn sunt cauza – parerea mea e ca populatia piscicola s-a maturizat – Crapii care acum 2 ani aveam 10 kile acum au probabil 14 si si-au schimbat locurile in care isi petrec majoritatea timpului deci impun pentru capturare o abordare diferita.

  • StefanM says:

   In aceste conditii (crapii stau doar in anumite locuri) iti mai vine sa mergi la concursuri pe Tancabesti?

   • William Joyce says:

    Nu stiu ce sa zic…poate din cauza faptului ca numai sunt exemplare mai mici in lac; cazand prada somnilor sau pur si simplu ca au fost scoase…numai exista competite pe mancare…
    Daca are hrana naturala din belsug…si nu sunt exemplare mici, care sa creeze concurenta pestele sa misca mai putin…
    Indiferent cand de precaut ar fi pestele cand ii e foame lasa garda jos…
    E o parere…