www.Autodoc24.ro

14/05/2013

Carlige pescuit crap Fudo Hooks

Postat in: Review echipament pescuit — StefanM @ 08:52

Tags: , , , , ,

Data:10.05.2013calirge-pescuit-crap-fudo-hooks-4
Tip echipament: Carlig pescuit
Fabricant: FUDO HOOKS

 

Specificatii carlig Fudo Hooks:

Cel mai bun otel

Cele mai bune finisaje

Foarte ascutit si rezistent

Echilibru ideal intre greutate si robustete

Marimi disponibile: 2, 4, 6

Disponibile in doua variante de finisaj: TFC (Teflon Coated), aspect mat ideal pentru cei care pescuiesc pe ape unde camuflajul monturii reprezinta un avantaj si BN (Black Nickel), aspect negru lucios

 

Pret: 9.00 Lei
Link producator: Fudo Hooks
Link magazin online pescuit din Romania: bigfish.ro

 

Introducere:

FUDO este o companie japoneza, specializata in producerea carligelor de pescuit cu traditie de peste 60 de ani in domeniu.

Cel mai bun otel, cea mai avansata tehnologie si experienta indelungata a echipei care sta in spatele acestor carlige fac posibila livrarea unei calitati exceptionale. Agerimea varfului, finisajul ireprosabil, echilibrul ideal obtinut intre greutate si robustete, dar si tratamentele moderne de anticoroziune si rezistenta la forte de tractiune mari plaseaza aceste carlige direct printre liderii din domeniu.

 

calirge-pescuit-crap-fudo-hooks-1

 

Test Carpodrom.ro

Pentru testul nostru am avut trei modele: Slider Carp SLCR-TFC nr. 6, Iseama W / RRING ISER-TFC nr. 4, Maruseigo W/RING MSGR-TFC nr. 6. Am ales aceste modele pentru ca m-am gandit ca se preteaza cel mai bine pentru pescuit de primavara.

Dintre acestea cel mai mult m-a impresionat Maruseigo W/RING MSGR-TFC datorita formei speciale – combinarea unui carlig de tip Long Shank Curved (tija lunga si ochetul aliniat cu varful) cu un carlig pentru monturi rigide (ochetul intors spre exterior) si varful proiectat in plan diferit cu tija (aceasta caracteristica a varfului se numeste ‘offset’ si ajuta carligul sa penetreze la contactul cu partea laterala a carligului).

FUDO Maruseigo W/RING MSGR-TF are aceeasi forma cu cea a modelului FUDO CARP, dar cu o sarma ceva mai subtire ceea ce il face ideal pentru pescuitul pe apa rece atunci cand pestele se hraneste foarte slab.

Toate modele au varful foarte ager, lucru observat pe pilea mea: din greseala am scapat plumbul de 130g din mana si carligul Maruseigo infiganduse in degetul inelar pana la curbura (am reusit sa il scot din mana doar cu patentul).

Carligele l-am folosit atat pentru forface scurte (pentru momitor) cat si lungi (montura cu plumb) folosind nodul fara nod.

Dupa o partida de pescuit pe Chiroiu 4 am observat ca datorita faptului ca are sarma subtire, modelul Maruseigo la solicitari foarte mari isi pierde putin din forma. Ma asteptam ca  in cazul unei agataturi, carligul sa se rupa, numai ca acesta nu s-a rupt, ci doar s-a “dezdoit” putin. Asadar, daca sunt conditii extreme de pescuit va recomandam sa utilizati carligele cu tija mai groasa: Fudo Carp TFC /Fudo carp BN.

 

Galerie foto:

 

 

 

 

Comments are closed.