www.Autodoc24.ro

16/05/2012

Campionatul National de Pescuit la Crap 2012 – Sarulesti

Postat in: Campionatul National de Pescuit la Crap,Competitii — StefanM @ 11:14

Tags: , , , ,

Prima etapa a Campionatului National de Pescuit la Crap 2012 organizat de Asociatia Pescarilor de Crap din Romania (APCR) va avea loc in perioada 20-23 mai pe lacul Sarulesti.

Dupa cum stiti (am mai scris si eu despre asta) anul acesta vor fi 2 campionate nationale: unul organizat de Asociatia Pescarilor de Crap din Romania (APCR) si altul organizat de Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Soportivi din Romania (AGVPS) impreuna cu AVPS Soimul.

La start se vor alinia 39 de echipe formate din 2 pescari si o rezerva; locurile de pescuit se vor trage la sorti; se puncteaza crapul comun, oglinda si amurul cu greutatea cel putin egala cu 1,5 Kg.

Regulile de desfasurare sunt:

1. Se pescuieste numai de pe mal. Este interzisa folosirea barcutelor de nadit si a sonarelor de orice fel. ELIMINARE

2. Numarul maxim de bete admis la pescuit este de 4 (patru). ELIMINARE

3. Deplasarea pe zona de concurs se face cu mijloace auto care vor ramine in vecinatatea standurilor, la minimum 20 m de locul de pescuit. Rulotele sunt admise. AVERTISMENT

4. Daca unul dintre concurenti va fi nevoit sa paraseasca standul cu masina, la intoarcere acesta va parca masina in incinta hotelului Raduta, iar arbitrii ii vor asigura transportul de la hotel la stand si invers. Incalcarea acestui punct din regulament atrage dupa sine avertisment.

5. Accesul altor autovehicole la mai putin de 20 m de stand, cu exceptia celor ale organizatorilor, comisiei de arbitraj sau mass-media, este strict interzis.

6. Program vizitatori: 9.00- 19.00. AVERTISMENT

7. Fiecare peste valid se va tine singur in sac. Este obligatorie pastrarea crapilor in stare buna in saci. Orice peste mort prezentat la cantar nu se valideaza si atrage dupa sine avertisment.

8. Se fac doua cantariri pe zi, una dimineata si alta seara, cu exceptia zilei de miercuri 23 mai atunci cind ultima cintarire se face dupa semnalul de inchidere a competitiei.

9. Naditoarele de orice fel sint interzise. Se pescuieste numai cu plumbul gol, fara pasta sau alta nada pe el. Este permis un singur carlig pe montura, iar firul de par este obligatoriu. ELIMINARE

10. Este interzisa nada vie de orice fel. ELIMINARE

11. Nadirea grea este permisa in intervalul orar 9.00 – 19.00. AVERTISMENT

12. Pana la ora de start a concursului este interzis naditul si lansatul. AVERTISMENT

13. Este interzis iluminatul puternic pe balta noaptea. AVERTISMENT

14. Toate activitatile de pescuit sunt permise numai celor 2 (doi) pescari titulari inscrisi pe foaia de concurs la inceputul etapei. Rezervaele care decid sa insoteasca titularii pe balta au statut de vizitator. ELIMINARE

15. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de ruptura. AVERTISMENT

16. Este obligatorie folosirea monofilamentului ca fir principal. AVERTISMENT

17. Nu este permisa obstructionarea celorlalte echipe. In cazul in care un pescar dintr-o echipa incurca alta echipa sau are un comportament nesportiv, va primi avertisment.

18. Naditul, lansatul sau drilul se desfasoara numai in zona standului de pescuit. AVERTISMENT

19. Comisia de arbitri impreuna cu organizatorii sunt singurii in masura sa judece contestatiile si sa ia masuri impotriva unei echipe in cazul incalcarii regulamentului. Orice contestatie sau abatere de la regulament in timpul concursului trebuie adusa la cunostiinta celui mai apropiat arbitru, care va informa arbitrul sef. Contestatia se face in scris. Taxa de contestatie este de 100 ron. Aceasta va fi inapoiata concurentului daca faptele din contestatie sunt confirmate.

Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze eventualele sanctiuni in foaia de arbitraj.

DOUA AVERTISMENTE = ELIMINARE

Mai trebuie stiut: sunt permise toate materialele PVA, se poate nadi cu spombul, aruncarile sunt permise doar de pe mal (nu este voie sa se intre in apa in momentul aruncarii), cand se scoate pestele au voie sa intre in apa amandoi pescarii.

 Programul competitiei

Durata: 72 ore
Duminica (20 mai):
ora 08.00 acreditare la Hotel Raduta
ora 09.00 tragere la sorti a standurilor
ora 12.00 inceperea competitiei.
Duminica, luni, marti, miercuri: competitia in desfasurare.
Miercuri (23 mai)
ora 12.00: sfarsitul competitiei.
ora 15.00: festivitatea de premiere la Hotel Raduta

Sursa: Crapmania.ro

Comments are closed.