www.Autodoc24.ro

10/10/2012

Ascutirea carligelor de pescuit

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 10:44

Tags: , , ,

Mare mi-a fost mirarea cand am vazut in lista de produse a celor de la Gardner o pila pentru ascutit carlige (Point Doctor). Daca stam sa analizam putin situatia se merita sa avem in trusa de pescuit asa ce?

Daca discutam de concursuri/competitii, parca nu as risca sa pierd un peste  datorita unui carlig. Poate veti zice ca si carligele noi se pot toci in punga in timpul transportului sau ca pot veni cu varful stramb, ce facem le aruncam chiar daca sunt noi?

Intotdeauna in competitii am verificat foarte atent carligul atunci cand l-am legat si de asemenea la fiecare aruncare iar cele care aveau varful stramb sau nu mai intepau ajungeau direct in sacul de gunoi.

Cand mergem sa pescuim de placere parca nu e asa mare tragedie sa pierzi un peste si poate multi se gandesc sa isi ascuta carligele. Dar daca stam sa facem o analiza observam ca cel mai scump carlig costa 2,9 lei bucata, in conditiile in care dam zeci de lei pe nada (intre 40 si 90 lei pe kg de boiliesuri), pe dipuri, pe pop-uri… ne zgarcim la 2,9 lei ?

Poate analiza de mai sus este facuta din punctul de vedere al unuia care nu a pus mana niciodata pe asa ceva si poate ca daca nu am vazut beneficiile acestei pile gandesc asa.

Totusi daca doriti sa ascutiti carligele, cel putin sa o faceti corect (in filmuletul de prezentare al Gardner Point Doctor este explicat acest lucru):

 

Poza luata de aici

Comments are closed.