www.Autodoc24.ro

20/09/2012

Accesorii de nadire in pescuitul la crap

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 20:45

Tags: , , , , , , , , ,

Ma gandeam acum care sunt accesoriile de nadire in pescuitul la crap cele mai des utilizate. Cand am inceput eu sa pescuiesc nu stiamIMG_5597.JPG nimic despre nadire si despre accesoriile folosite. Cum eu pescuiam preponderent “plantat” in aceea perioada nici nu am cautat informatii, dar dupa ce am inceput sa merg la concursuri situatia s-a schimbat radical.

Asa ca acum m-am gandit sa fac o lista cu aceste accesorii dupa preferintele mele.

1. Catapulta pentru nadit – pescuind foarte mult cu seminte, nadirea o fac cu bulgari (clasicul spod cu catapulta). Mult mai comod ar fi o catapulta trepied pentru nadire, dar inca nu am cumparat asa ceva.

 

2. Bastonul de nadire (Cobra) – cand pescuiesc cuboiliesuri la distante pana intr-o suta de metri este foarte comod sa nadesc cu cobra. Dezavantajul este ca daca nu esti invatat dupa 2-3 kg de boiliesuri aruncate cu cobra poti sa iti pui mana in ghips, asa de rau este. Am testat si cobra de carbon care este de 3-4 ori mai scumpa dar scapi de durerea de mana.

3. Spomb-ul (sau minispombul) – il folosesc atunci cand pescuiesc la distante de peste o suta de metri (indiferent de nada: seminte, boiliesuri, boiliesuri sparte, pelete). Dezavantajul este ca trebuie sa folosesc fir subtire pentru a obtine distante mari si riscul de a se rupe firul si a ramane fara spomb este foarte mare.

4. Racheta de nadire – o folosesc foarte rar (pot sa zic ca am folosit-o de 2-3 pana sa apara spombul). Dezavantajul este ca cel putin 25% din nada se pierde pe drum.

5. Materiale PVA – le folosesc foarte des pentru ca ofera o nadire exacta (langa momeala). Cel mai des folosesc saculetul PVA si meltex-ul. Acum o sa incerc sa folosesc pungile PVA cu metoda de incarcare rapida.

 

Comments are closed.