www.Autodoc24.ro

26/08/2012

36 de ore ca un concediu de 10 zile

Postat in: Pescuit de placere — StefanM @ 12:13

Tags: , , ,

Ati observat ca nu am mai scris nimic, nici nu aveam cum pentru ca am fost “deconectat”. Am plecat la o partida de placere pe lacul IMG_5286.JPG Topraichioi acolo unde acum 2 saptamani am reusit sa prind o stiuca imensa. De data aceasta aveam informatii cat de cat clare despre locul de pescuit si pestele vizat, dar nu stiam ca  telefoanele nu vor avea semnal.

Stiam de la partida avuta cu 10 zile inainte ca balta are mult cteno si m-am pregatit ca atare: boabe de porumb, grau, soia, canepa puse la inmuiat in apa cu lapte de porumb si aroma de anason. Din ingredientele de mai sus am facut si saculeti solubili (bineinteles inainte de al le pune la inmuiat).

La ac am folosit boabe de potrumb verzi, plastice si diverse boabe de porumb preparate de mine (poate la un momendat o sa scriu reteta). Laptele de porumb , aromele, boabele de porumb verzi le-am cumparat de la Mircea Gheran –  Magic-Bait.

Locul de pescuit avea un perete de stuf cam la 100m, destul de aproape pentru aruncat din mana, dar am folosit navomodelul si le-am plantat la buza stufului. Zona de campare nu era extraordinara dar datorita faptului ca locul era foarte greu accesbil (practic eram intr-o gaura) si nu exista nici semnal pentru mobil  nu se inghesuia nimeni pe acolo. Am stat 36 ore dar as fi stat mai mult daca nu era caldura asa de mare; A fost superb, doar noi si natura (si paznicii care au venit de doua ori in 36 ore). Am avut impresia ca am stat 10 zile nu una si jumatate.

In 36 ore de pescuit am avut 8 trasaturi din care am scos 6 pesti – 3 crapi si 3 cteno. Frumos era cand intepam cteno – acestia incercau sa fuga spre stuf si pentru nu reuseau faceau cate o saritura impresionanta din apa ziceai ca pescuiesti pe in ocean peste spada.

 

Ce m-a nemultumit cel mai mult a fost atitudinea patronilor fata de pescari si regulile fata de insotitori. Adica mi se arunca in fata ca insotitorii trebuie sa plateasca o taxa de agrement (doar barbatii)  egala cu jumatate din taxa de pescuit. O taxa decenta de 5 sau 10 lei nu ar supara pe nimeni, dar sa platesti 60 lei pentru 24 ore mai bine ma duc sa fac “agrement” la mare, ca tot am condus 250km si la 60 lei gasesc cazare decenta la mare.

Si cateva fotografii (nu am facut prea multe).

 

IMG_5281.JPGIMG_5282.JPGIMG_5284.JPGIMG_5285.JPGIMG_5286.JPGIMG_5288.JPGIMG_5292.JPGIMG_5293.JPGIMG_5294.JPGIMG_5297.JPGIMG_5298.JPG

 

 

Comments are closed.