06/06/2012

Sistemul de punctare al Campionatului National de Pescuit Sportiv

Postat in: Campionatul Mondial de pescuit la Crap — StefanM @ 17:08

Tags: , , ,

Actualul sistem de punctare si realizare a clasamentului: conform Regulament FIPS-CIPS, cu acumularea punctelor din fiecare mansa. Lotul care va acumula cele mai putine puncte va fi declarat CAMPION NATIONAL urmand a reprezenta ROMANIA la Campionatul Mondial 2012, restul loturilor urmand a fi clasate in ordinea crescatoare a punctelor obtinute.

Asta inseamna ca lotul va pleca din fiecare etapa cu suma punctelor acumulate de fiecare echipa a sa si nu punctele echivalente cu locul ocupat ( ex: lotul castiga etapa cu 1-4-2   si in loc sa plece cu 1 punct va pleca cu 7 puncte)

Cred ca actualul sistem de punctare si realizare a clasamentului al CN 2012 nu va trimite lotul cel mai bun la Campionatul Mondial si il va trimite pe cel mai norocos (are noroc si pica pe o grila buna si face 1-1-1, adica 3 puncte)

Din punctul meu de vedere este corect ca la sfarsitul fiecarei etape un lot sa aiba puncte echivalent cu locul din clasament si la sfarsitul celor 3 manse sa se adune aceste puncte si lotul cu cele mai putine puncte sa castige. In caz de egalitate de puncte sa se ia in considerare puntele acumulate de echipele lotului pe toate cele 3 manse si lotul cu cel mai mic numar de puncte sa castige (adica sistemul de acum sa fie al doilea criteriu de departajare).

 

One response to “Sistemul de punctare al Campionatului National de Pescuit Sportiv”

  1. […] Discutia mea cu un utilizator de pe forumul Crapmania legat de sistemul de punctare si alcatuire a clasamentului. […]