www.Autodoc24.ro

15/08/2012

Reteta mamaliga pentru pescuit

Postat in: Nada pescuit — StefanM @ 13:08

Tags: , , ,

Am primit urmatorul mesaj de la un cititor:IMG_5094.JPG

 

Si eu pescuiesc la crap de aproximativ 1 an, balta pe care pescuiesc mai des este in apropierea de localitatea mea, o balta nu tocmai cunoscuta, existenta de aprox 4-5 ani, nepopulata decat la deshidere, de aprox 3ha, cu o populatie de aprox 2-3 tone crap. Se prinde mai rau, 1-2 crapi pe zi daca le convine mustaciosilor. Ma duc doar cu porumb aici si cu naditor, partida trecuta am reusit sa capturez unul de aprox 2 kg jumate si celalalt de aprox 6. Ce mi-ai mai putea recomanda? Caut de ceva timp o mamaliga buna, o reteta, am vazut prin pozele tale diferite mixuri, ma intrebam cum le faci..ai avea ceva bun pt mine? Mersi mult !

Nu cred ca ma pot compara cu Maestrul Dan Mitranescu in preparea mamaligii pentru crap dar am si eu reteta proprie care a dat rezultate bune.

Ingredientele necesare:

– Amestec de granulatie mica din  grau si  porumb 50/50% – in functie de posibilitati se mai poate pune ovaz, secara, floarea soarelui (doar cand este foarte cald), cam 10%  – eu il numesc “srot”

– Spartura de porumb (granulatie mare)

– Tarate de grau

– Lapte de porumb

– Sare

– Aroma (eu am folosit in ultima vreme Bait Glug  – Special Crab de la Quest Baits)

-faina de grau si izolat proteic de soia (acestea sunt optionale)

Mod de preparare:

Intr-un vas (tuci) se pune apa si sare (cam o lingurita la 1,5l de apa). In alt vas se amesteca in raport 1:1 spartura de porumb cu srot-ul si apoi se adauga  15% tarate de grau si 10% izolat proteic de soia. Se amesteca foarte bine totul.

Dupa ce apa a fiert se adauga amestecul de mai sus si se lasa la fiert de la 10-15 minunte pana la 30 min.  Aceasta este mamaliga.

In timp ce mamaliga se raceste in alt vas pun amestecul de mai sus si incep sa adauga lapte de porumb pana acesta incepe sa se umecteze putin. Adaug si aroma/bait glug-ul si amestec foarte bine. Se adauga treptat mamalig pana acest amestec incepe sa se lege (in functie de cum se doreste sa fie – sa stea mai mult /mai putin pe momitor se adauga mamaliga). In cazul in care se doreste sa fie si mai tare se mai poate adauga faina de grau.

Se mai poate adauga porumb de conserva sau porumb /grau/soia/canepa (boabe) inmuiate in prealabil in apa cu aroma. Eu in concursuri mai adaugam pelete sau bile sparte sau intregi.

Se folseste pe momitor sau se poate face bulgari si nadi.

Pentru a avea ideea cum se comporta in apa se poate face un bulgar si arunca langa mal – se poate observa in cat timp se desface, daca se ridica particule din el (in mod normal ar trebui sa se ridica taratele de grau care nu au fost  fierte).

 

One response to “Reteta mamaliga pentru pescuit”

  1. StefanM says:

    Ca sa nu fie confuzii: mixul facut din cereale este folosit o parte la mamaliga (adica este fiert) si alta parte sa fie amestecat cu mamaliga (acesta nu mai este fiert).