www.Autodoc24.ro

25/01/2012

Pregatire echipament pentru iernat

Postat in: Echipament pescuit — admin @ 09:15

Tags:

Sa o luam cu inceputul: Mulinetele
Mulinetele se greseaza anual si se spala/curata si greseaza o data la 2 ani. Va recomand ca anual sa verificati galetul si sa vedeti daca este gresat (acesta este primul afectat). Anul trecut am avut timp si dispozitie si mi-am gresat singur mulinetele Shimano BBRLC (postul pe forum este aici ). Trebuie destul de multa munca dar si multa rabdare. Anul acesta nu am mai avut timp si l-am rugat pe Coco (carpdiscount) sa le curete si greseze.

Lansetele

Eu folosesc pentru curatarea lor solutie de spalat geamuri. Umezesc o carpa de bumbac cu aceasta solutie si sterg cu aceasta lanseta. Foarte mare atentie la inele – acestea sunt cele mai murdare; trebuiesc curatate cu atentie si verificate ( sa nu fie vre-un inel cu ceramica ciobita/sparta)
Aceasta operatiune o fac la sfarsitul fiecarui sezon (se poate si in timpul sezonului de pescuit daca lansetele sunt foarte murdare).

Senzorii / Swinger-ii
Si pentru senzori se poate folosi solutia de geamuri pentru curatare. Se mai poate folosi si o carpa inmuiata in apa.
Se sterg cu atentie si se verifica rola (cei care au rola). Dupa 2 sezoane rola trebuie gresata; gresarea se face cu ulei – acelasi ulei care se foloseste si la gresarea mulinetelor (atentie – se pune foarte putin).
Swinger-ii trebuiesc curatati cu o carpa umeda. In cazul celor cu mecanism de intindere se poate verifica daca daca acesta este gresat. Daca este nevoie se poate gresa si acesta cu uleiul folosit la gresarea mulinetelor ( eu am shingeri fox illuminated si la sfarsitul fiecarui sezon ii gresez).

Cam aceasta este operatiunea “pregatire echipament iernat”. Bineinteles restul de echipament trebuie sters/curatat (cred ca nu este cazul, majoritatea facem acest lucru dupa fiecare partida de pescuit).

Ar mai fi de zis urmatorul lucru: pentru corturile care au mai mult de 2 ani se poate folosi un spray special care se aplica pe toate incheieturile (cusaturile) cortului pentru a preveni imbatranirea materialului si pentru a asigura o mai buna protectie impotriva apei.

Sursa poza: http://www.hannahromania.ro

Comments are closed.