28/12/2012

Plumbi facuti acasa sau cumparati?

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 09:52

Tags: , , , ,

Acum ceva vreme discutam cu un prieten despre cum se fac plumbii si ce anume iti trebuie ca sa ii poti face acasa. Ideea nu este rea darmatrita-turnat-plumbi-pescuit inainte sa te apuci de a turna plumbi trebuie sa vezi daca intradevar se merita.

In primul rand trebuie sa stii ce vrei sa faci cu ei, adica modul in care ii folosesti: plantat cu barca mare sau navomodelul, aruncat din mana la distante mici sau distante mari… etc. Dupa aceea trebuie sa te gandesti cat timp pescuiesti si eventual sa calculezi cati plumbi ai pierdut in sezonul trecut.

Sunt de parere ca daca vrei sa arunci la distanta cred ca mai bine cumperi plumbi decat sa ii faci pentru ca acestia trebuie sa fie echilibrati, sa nu aiba miscari circulare in “zbor”.

Daca totusi te-ai hotarat sa iti faci plumbii acasa trebuie sa stii ca investitia este undeva intre 100 si 170 lei pentru o matrita, 3,5 si 7 lei pentru 1Kg de plumb. Daca mai vrei sa ii faci si “estetici” ii poti acoperi cu plastifiant (30 lei /100g).

Eu dupa ce am analizat cat plumbi pierd intr-un an si la ce ii folosesc am ajuns la concluzia ca nu se merita ii fac acasa.

3 responses to “Plumbi facuti acasa sau cumparati?”

  1. Claudiu says:

    Parca tot mai buni sunt cei a lui Dan Mitranescu, nu? :))

  2. StefanM says:

    Eu pe aia ii folosesc pentru ca sunt mai ieftini si se comporta bine in aruncare.

  3. Daca nu mergi destul de des la pescuit, chiar daca ai pescui plantat sau din mana, nu se merita sa iti faci plumbii singur. Pe langa costurile de productie, trebuie sa pui la socoteala si timpul tau pierdut si munca pe care o faci.