www.Autodoc24.ro

24/03/2013

Peste la cuptor cu castraveti

Postat in: In Bucatarie — StefanM @ 12:27

Tags: , , , ,

Nu am mai ajuns prin bucatarie de ceva vreme, dar acum vreau sa avertizez pofticiosii sa nu intre sa citeasca (sau sa vada pozele). Nupeste-cu-castraveti-25 stiu daca este de la faptul ca nu am mai mancat asa ceva niciodata dar va pot spune ca a fost cel mai bun peste pe care l-am mancat vreodata.

 

Avem nevoie de:

 

– 2-3 pesti (eu am folosit dorada dar se poate folosi somon, pastrav – peste cu foarte putine oase)

– 1-2 castraveti (din acea lunguieti am gasit eu dar se pot folosi si mici – cam 500g

– 3-4 rosii cherry

– 1 ardei gras

– 1 morcov

– 1 ceapa

– sare, piper, cimbru, sos de soia, otet

 

Preparare:

 

Se curata pestii bine (atentie la pielita gri din interiorul burtii – trebuie inlaturata toata pentru ca are un gust amarui) si se da un praf de sare peste ei (si in interiorul burtii)

Se toaca marunt jumatate de ceapa, rosiile cherry, ardeiul gras si morcovul. Se amesteca intr-un bol impreuna cu sare si cimbru.

Cu amestecul de mai sus se vor umple burtile pestilor si se vor coase cu scobitori.

Se aseaza intr-o tava pestii, se stropesc cu sos de soia si se mai da un praf de sare cu cimbru. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor.

 

Castravetele se curata pe jumatate de coaja, se toaca marunt si se introduce in blender. In blender se mai adauga si jumatatea de ceapa ramasa. Pasta rezultata se toarna in castroane unde se adauga otet dupa preferinta.

Cand pestele este gata se scoate si bucati din el se pun in castronul cu castraveti (sa nu uitati sa puneti si legumele din burta pestelui)

Gustul este divin, combinatia de arome , dulce acrisor cu saratat…

 

Pofta buna!

 

 

 

Comments are closed.