www.Autodoc24.ro

30/11/2012

Pastrav somonat umplut cu legume la cuptor

Postat in: In Bucatarie — StefanM @ 17:03

Tags: , ,

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nimic legat de gatit. Astazi fiind o zi speciala, m-am hotarat sa petrec ceva timp in bucatarie pentru a pregati pastrav somonat umplut cu legume la cuptor.

Nu este greu de preparat. Avem nevoie de:

– 1-2 bucati pastrav somonat

– un ardei, 2 fire de ceapa verde (se poate si ceapa normala), un morcov, o rosie.

– sare, sos de soia, cimbru, boia iute, piper si scobitori

Se curata pestele, se spala foarte bine cu apa rece apoi se  da cu sare, piper, sos de soia, cimbru si se lasa 1-2 ore (din punctul me de vedere daca pestele nu e lasat putin la sare nu va avea nici un gust).

Se toaca marunt legumele, se pun intr-un castron, se adauga sos de soia, sare, piper, boia iute si se lasa si ele 1-2 ore la macerat.

Se umple burta pastravului cu legume si se coase cu scobitori (este cam dificil, trebuiesc niste scobitori ascutite si rezistente – eu am intepat usor cu un cutit pentru a putea trece cu scobitoare prin piele).

Se aseaza pe tava si deasupra se pun feliute de lamaie.

Se lasa la cuptor aproximativ 30 min (depinde de cuptorul fiecaruia) si…

Va urez POFTA BUNA !

 

 

Comments are closed.