03/05/2013

Moara Vlasiei 2 – Ponton 9 (mai 2013) partea 2

Postat in: Balti,Pescuit de placere,Pescuit sportiv la crap — StefanM @ 11:35

Tags: , , , , , , ,

Am inceput pregatirile pentru pescuitul la crap. Eram intr-o mare dilema: sa pescuiesc cu momitor si cu groundbait iar la carlig sa punpescuit-crap-mv2-ponton9-30 solubile sau sa pescuiesc simplu si curat cu plumb. A castigat a doua varianta – exista varianta sa trec si pe momitor daca nu aveam trasaturi asa.

Am facut o pastura din feedermix-ul Carping Club & Energofish (nada aceea noua) capsuna si scoica in care am mai pus o conserva de porumb, lapte de porumb si aditiv nada (miere). Toata pastura am facut-o bulgari pe care i-am dat cu catapulta exact intre cele doua pancarde cu limitele de pescuit.

Lansetele le-am aruncat: doua pe patul de nada – cele din mijloc – si doua izolate  limitele standului. Dupa cum stiti pe MV2 daca nu le dai in mal nu ai trasaturi, eu mi-am pus firul pe clips si le puneam la 30-50cm de sarma.

La carlig am folosit Bolies solubil de carlig cu aroma de miere si pop-up tot miere (Carping Club & Energofis), boilies tare cu pop-up, doar bolies solubil si cand nu uitam mai puneam pasta solubila cu aroma de miere/capsuna.

Au inceptu sa vina trasaturile: mai frecvent in afara patului de nada si pesti mai mari, mai rar pe patul de nada dar pesti mici. Aveam trasaturi la 15 – 20 minute, foarte multi pesti cu greutati intre 4-6Kg.

La ora 16.00 era extenuat, febra musculara incepea sa se instaleze si am inceput usor, usor sa strang echipamentul de camping. La 17.00 eram in masina si porneam spre casa.

Concluzie

O partida reusita de pescuit la crap, cu foarte multe trasaturi si bineinteles mustaciosi pe saltea (cel mai mare a fost de 12Kg, cativa de 9-10kg si foarte multi la ~ 6Kg). Cred ca mi-a placut asa de mult pentru ca pe pontonul 9 nu trebuie sa arunci foarte departe (malul este aproape) – eu am pescuit cu fir ultima distance de 0.40 ultima distance si prindeam lejer malul (firul era pus pe clips).

Pe mijlocul standului si inspre stanga daca arunci foarte aprope de sarma este agatatura: eu am am facut drill de acolo cu o craca, o punga si un pantof.

FOTO

 

 

 

Comments are closed.