01/04/2013

La fotbal, politica si pescuit ne pricepem toti!

Postat in: Analize — StefanM @ 11:07

Tags: , ,

O vorba de pe la noi spune ca toata lumea sa pripece la fotbal si la politica dar eu am adaugat si pescuitul pe aceasta lista. Nu o sa incep sa aduc argumente pentru sau impotriva acestei afirmatii doar ca indiferent cum ne consideram (priceputi sau nepriceputi) trebuie sa stim ca toate au limita (chiar daca este democratie si la revolutie au murit oameni pentru libertatea de exprimare).

Ca sa intelegeti mai bine am sa incep cu o p0vestioara din copilarie:

Stiti ca pe vremea “lu’ Nea Nicu” se facea economie la curentul electric si populatia primea cu portia. E bine, iarna cand nu aveam curent si plictiseala era mare mergeam in vizita la vecini. Barbatii incingeau o tabla, iar femeile crosetau sosete, plovere…etc. Eu eram fascinat de jocul de table si comentam, si spuneam ce mutari sa faca, cum sa faca…etc (cred ca aveam in jur de 6-7 ani). La un moment dat, tatal meu m-a luat deoparte si mi-a explicat: atunci cand nu esti implicat intr-un joc, stai pe margine si admiri jocul, nu incepi sa dai lectii, sa le explici cum sa joace pentru ca exista posibilitatea sa incasezi o cafteala calumea, chiar daca jocurile sunt doar unele “amicale”.

Daca in explicatia de mai sus introducem meciurile cu miza in bani deja cafteala “pluteste in aer” pentru chibiti.

Sa revenim la pescuit sa vedem intamplarile de aici.

La concursul de pe MV2 (Cupa Primaverii) – un concurs privat unde echipele au pus o suma de bani (o parte pentru pista de concurs, una pentru mancare si alta pentru premii)  s-au gasit cativa chibiti sa explice ei cum trebuie facut, sau ca ei sunt mai meseriasi in pescuit decat cei aflati pe balta.

Cateva citate:

 

 DESFASURARE-CUPA-PRIMAVERII-ED-A-7-A-MV2-2013-1

 

DESFASURARE-CUPA-PRIMAVERII-ED-A-7-A-MV2-2013-3

Trebuie sa intelegem odata ca trebuie sa ne mai punem lacat la gura, si ca nu intotdeauna suntem cei mai mari campioni (asa cum ne credem noi). Chiar daca “esti cetatean european si ai drepturi” asta nu inseamna ca poti sa arunci cu kkt in cine vrei tu si cand vrei tu.

 

 

2 responses to “La fotbal, politica si pescuit ne pricepem toti!”

 1. William Joyce says:

  Salutare,

  Stefane, nu trebuie sa fii suparat sau dezamagit. Asa a fost si asa va fi intotdeauna, nu poti pune pumnul in gura nimanui.
  Fiecare comenteaza mai mult sau mai putin, cu mai multa sau mai putina rautare, cu mai multa sau mai putina decenta…insa toti pot spune ce le trece prin chestia care le acopera gatu’ sa nu le ploua in el…Si intr-un fel e bine si normal asa….Numai ca nu trebuie sa le dam importanta.
  Stii cum e; poti sa ii spui unui om ca e prost, dar daca i-o spui frumos o sa fie deacord cu tine. 🙂

 2. StefanM says:

  deranjant e pentru organizator: a dat niste reguli, oamenii au acceptat, s-au inscris la concurs si nici unu din participanti nu zice nimic. Numai ca vin 2-3 chibiti care vor sa se faca asa cum vor ei (ei neavand nici o legatura cu evenimentul).