www.Autodoc24.ro

03/03/2013

Frigarui de pui cu somon

Postat in: In Bucatarie — StefanM @ 12:20

Tags: , , ,

Sa stiti ca eu am mai facut bunatati dar nu le-am mai postat aici. Spre exemplu cel mai reusit a fost: muschiulet de porc impanat cuIMG_2777 usturoi si grasime, invelit in bacon la cuptor; Nu pot sa nu amintesc si de pui cu somon si ciuperci in sos alb.

Sa revenim.

Pentru aceste frigarui avem nevoie:

  • 0,5 Kg – carne de pui (eu am folosit piept de pui)
  • 200g – file de somon
  • un ardei verde
  • un ardei rosu
  • doua cepe
  • 150g rosii cherry
  • piper, sare, boia de ardei iute, cimbru, ulei de wok (se gaseste in lidl si este ulei de masline cu un puternic miros de usturoi)

Carnea, ardei, somonul, ceapa  se vor taia in patratele, rosiile cherry se vor taia in doua. Se amesteca totul intr-un vas mare si se adauga condimente dupa gust. Eu am mai pus si o jumatate de pahar de vin alb. Se lasa aproximativ 1-2 ore, timp in care si betisoarele pentru frigarui vor sta intr-un pahar (sau orice alt vas) cu vin.

Eu am pus si putine ciuperci, dar acestea se rup in momentul in care sunt bagate pe bat, asa ca nu recomand.

Se fac frigaruile in functie de inspiratie (aici ma refer la cine cu cine sa fie vecin pe bat):

IMG_2758

 

Eu le-am facut la cuptor, dar cred ca mult mai gustoase sunt pe gratar.

Pofta Buna!

Comments are closed.