www.Autodoc24.ro

09/10/2012

Frigarui de peste

Postat in: In Bucatarie — StefanM @ 18:50

Tags: , , ,

Dupa cateva incercari in bucatarie, a inceput sa imi placa sa gatesc. Bineinteles ca ma duc in bucatarie doar cand am chef, dar asta este IMG_7743.JPG alta discutie.

Astazi am gatit frigarui de peste. Pentru aceasta avem nevoie de:

 

– 1 Kg de peste (file sau medalion); eu am avut 2 bucati stiuca si restu a fost crap. Se poate folosi si somon, pastrav…

– un pahar de vin alb dulce

– sare, ulei de masline, cimbru, piper, sos de soia, usturoi, boia iute.

Mod de preparare:

Se face o marinata astfel: se piseaza foarte bine usturoiul cu putina sare pana devine o pasta apoi se amesteca cu o lingurita de ulei de masline; se adauga doua linguri de apa, sosul de soia, boia iute si un pahar de vin alb dulce.

Se aseaza pestele intr-o caserola se pune marinata peste el; se mai pune sare, cimbru, piper si se lasa la marinat.

Dupa ce am lasat la marinat cel putin 4 ore (eu l-am lasat 24 ore) se pune pestele pe frigarui si apoi intr-o tava de unica folsinta; asa arata la mine:

IMG_7735.JPG

 

IMG_7728.JPGIMG_7731.JPGIMG_7733.JPGIMG_7734.JPGIMG_7735.JPGIMG_7736.JPGIMG_7737.JPG

 

Se baga tava la cuptor si dupa aproximativ 30 min se intorc si pe cealalta parte.

La final asa arata pestele:

IMG_7742.JPG

 

 

 

IMG_7742.JPGIMG_7743.JPGIMG_7746.JPGIMG_7747.JPG

 

Se poate servi cu orez, legume sau cartofi cu struguri.

Pofta Buna !

Comments are closed.