17/06/2012

Etapa 1 a CN2012 anulata?

Postat in: Campionatul National de Pescuit la Crap,CN2012 — StefanM @ 18:13

Tags: , , ,

Dupa imensul scandal legat de sistemul de punctare acum sunt alte motive pentru care s-a cerut anularea primei etape de CN.

Conform regulamentului CIPS-FIPS echipele a 2 loturi nu pot fi vecine pe 2 sectoare. O contestatie a fost depusa si se asteapta raspunsul celor de la AGVPS.

Declaratia Domnului Marian Constantin de la Clubul Overten:

Clubul Overten este de acord cu rejucarea mansei sau cu orice decizie de invalidare a rezultatului general pentru proasta alegere a grilelor de concurs, alegere care a fost făcută fără acordul nostru si a dat naștere la suspiciuni de frauda a competiției .
Mentionez ca la ședința s-a garantat ca nu vor fi doua loturi cu echipe alaturate si noi am fost pe doua sectoare vecini cu un alt club.

Din discutiile telefonice avute cu prietenii mei din Clubul Green Lake stiu ca si eu sunt de acord cu aceasta contestatie. Daca se va valida aceasta etapa  Clubul Green Lake nu va mai participa la celelalte 2 etape.

Update: Aproape toate loturile sunt suparate de ce s-a intamplat la Corbu.
Domnul Vladut Mateianu – CS SENZOR

1. 18 cluburi participa la sedinta de la AGVPS. Clubul Carping (Rudeanu Cristian) - in calitate de organizator principal, ne anunta ca " S-A HOTARAT CA DE ANUL ACESTA GRILELE SA LE FACA CALCULATORUL, CONFORM NORMELOR CIPS, ASTFEL INCAT UN CLUB SA PICE DOAR 1 DATA CAP DE SECTOR, GRILA SA CONTINA STANDURI DE MIJLOC DE SECTOR, INTERMEDIARE SI CAPETE DE SECTOR(SAU PENULTIMUL LOC), IAR FIECARE CLUB SA AIBE IN FIECARE SECTOR ALTI VECINI DE STAND ! " . Cu toate ca parerea multora dintre participantii la sedinta a fost ca grilele trebuiesc facute de PESCARI care cunosc bine balta, AM ACCEPTAT cu toti varianta propusa de organizatorul Rudeanu, cu standuri facute de calculator.
2. referitor la sistemul de punctare, am hotarat ca il vom stabili impreuna (capitanii de echipa) la prima sedinta a capitanilor de la prima mansa a cn-ului !
3. pana aici totul ok, nu mai ca la sedinta de la corbu, lucrurile au luat o intorsatura ciudata. Si anume, dupa ce organizatorul Rudeanu a incercat sa-si impuna propriul sistem de punctaj prin urlete si crize isterice(probabil auzite si din satul vecin !) , pana la urma a acceptat votarea sistemului de punctaj la comanda patronului lacului, de altfel participant la acest cn......
apropo, in timpul discutiilor rudeanu a urlat ca a angajat 2 matematicieni si un informatician care sa supravegheze grilele, iar acesti oameni iau garantat ca sunt infime sansele ca UN LOT SA IASA 1-1-1 SAU 18-18-18 !!!!!!!!!!
in fine, dupa un vot sumar (sper sa fie filmat) patronul lacului a declarat egalitate, apoi A DECRETAT ca se va face cum zice el, adica varianta propusa de "prietenul" Rudeanu, motivand ca programele de calculator sunt deja concepute ! ( ps it-ul sef de la corbu a confirmat apoi ca ii lua maximum 5 minute sa schimbe cu noile date programul !)
ps 2 sistemul de punctaj actual, hotarat de rudeanu, NU este cel CIPs !
4. referitor la grile, acestea nu ne-au fost prezentate in acea seara, nimeni nestiind ce ne asteapta a doua zi ! :oops:
5. la tragerea la sorti (prima in care nu sunt folosite doar bile colorate, ci plicuri de hartie cu grilele in ele !) avem surpriza sa constatam ca organizatorul rudeanu, in calitate de PARTICIPANT DE DATA ACEASTA :!: , trage grila cu standurile C18, A7 si B 17 ! Adica exact locurile unde cu 3 saptamani inainte se intamplasera urmatoarele :
C18 - Emil Paraschiv castiga detasat concursul cu cateva sute de kg diferenta fata de locul 2 !
A7 - Dan Mitranescu castiga sectorul A si locul 2 pe balta la cantitate !
B17 - stand situat exact langa capul de sector B18, loc de unde s-a obtinut locul 2 in sectorul B !
In concluzie, o grila parca facuta de mana unui cunoscator al baltii, grila extrasa tocmai de organizator dintr-un set de plicuri albe...sau mai putin albe ! :wink:
In acelasi timp Dan Mitranescu si lotul CarpZone (principalii favoriti) extrag grila cu 3 standuri in mijloc de sectoare, grila care nu are nici macar sanse teoretice in lupta cu prima grila, cea extrasa de organizator !
Nu am vazut nici-un calculator, iar cand organizatorul Rudeanu a fost luat la rost a declarat senin ca le-a facut un om angajat de Rig Service, administratorul lacului !
Ca urmare, datorita faptului ca cluburile participante nu au avut dreptul sa-si aleaga modul de punctare ( actualul sistem nerespectand normele Cips), precum si faptului ca grilele s-au facut in spatele usilor inchise de catre organizatorul Rudeanu, cel care a si tras grila "facuta" la tragerea la sorti, reusind o clasare cu lotul carping de 1-1-1), mai mult de jumate dintre cluburile participante nu mai au nicio sansa de a castiga CN dupa prima mansa, fapt ce va duce la neprezentarea loturilor.
Cer public conducerii AGVPS sa se autosesizeze si sa dispuna de urgenta rejucarea etapei 1, precum si sa interzica organizatorului sa participe la concursul organizat de el !(sau sa delege alt organizator neutru, fara antecendente in activitatea crapista !).
Si ca un ultim argument, niciun arbitru nu poate sanctiona persoana care ii angajeaza si ii plateste, in speta organizatorul Rudeanu, transformat din organizator in participant !
Astept si un raspund din partea dlui.Orhei, sef comisie crap in cadrul Agvps, un om pe care il consider corect si cinstit. Multumesc anticipat, astept si alte pareri !
Felicitari ptr daruire si fair-play celor 17 cluburi clasate pe locurile 2-18 !

Sursa: Crapmania.ro

3 responses to “Etapa 1 a CN2012 anulata?”

 1. Nume*Anghel Mihai Titus says:

  Cand am spus acum 2 luni ca mie imi miroase urat ceea ce se intampla la Corbu ……….
  Ce credeti ca se va intampla la CM?
  Nu ne facem iara de cacao?
  Imi pare rau ca am avut dreptate

 2. StefanM says:

  Urat ce s-a intamplat. La CM nu cred ca isi mai permit…dar poate cine stie,vor incerca sa se avantajeze si o sa ii prinda ceilalti – sa vezi atunci scandal.

 3. […] National de pescuit la crap 2012. Dupa cum stiti au fost destule probleme la acest CN: aici, aici si […]