www.Autodoc24.ro

09/05/2012

De ce sa folosim momeli de plastic?

Postat in: Echipament pescuit — StefanM @ 10:17

Tags: , ,

Motivele pentru care multi pescari folosesc “plastice“in locul momelilor naturale:
porumb de plastic
1) DurabilitateaMomelile de plastic nu se descompun in apa, nu sunt deteriorate de pesti micii si nici nu sunt scoase de pe carlig (sau firul de par). Chiar momeli dure, cum ar fi granule se vor inmuia în apă şi pot cadea de pe ac/firul de par, sau sunt diminuate  de peşti mici. Racii sunt acum o mare problema pe multe lacuri şi râuri atacand de multe ori orice momeală naturală. Plasticele sunt rezistente la atacul racilor, şi, deşi pot încerca să le mănânce la început, ei renunta atunci când îşi vor da seama că nu sunt alimente. Folosind plastice ai garantia ca indiferent pe ce apa esti momeala ta va ramane intacta si vizibila.

2) Flotabilitate – marea majoritate a momelile naturale nu sunt flotante si de aceea folosim diverse materiale flotante (spuma, pop-uri, tehnopufi…) pentru a le ridica de pe substrat; adesea cand momeala este atasata direct de carlig aceasta nu se va comporta natural si atunci cand pestii se hranesc pe patul de nada momeala va fi ignorata. Momelile de plastic sunt critic echilibrate si atasate pe firul de par se vor comporta natural in apa sporind sansele ca sa fie aspirate de crap in momentul in care se hraneste pe patul de nada. Momelile de plastic sunt folosite si in monturile zig rig cu avantajul ca pe tot timpul cat stau in apa vor avea aceeasi flotabilitate.

3) Culoare – Momelile de platic nu sunt restrictionate de culoare, acestea se gasesc in multe culori vii si fluorescente. Un alt avantaj cu o momeala de plastic este aceea ca indiferent de cat timp sta in apa culoarea va ramane neschimbata.

4) Aroma si atractanti – Materialele plastice folosite la fabricarea momelilor li se adauga in momentul fabricarii uleiuri de peste. Pe langa aceasta dupa fabricare acestea pot fi tinute in diferite arome astfel dupa cateva ore de stat in apa ele tot vor elibera aroma.

 

Sursa poze: Enterprise Tackle

Comments are closed.