14/11/2012

Cutit de curatat pesti

Postat in: Diverse — StefanM @ 09:25

Tags: , ,

Stiti ca sunt un mare mancator de peste si ca merg la pescuit si pe lacuri unde se permite sa iei peste acasa. Dexteritatea mea in a curata si pregati pestele nu este prea mare si de aceea am cautat ceva care sa imi usureze munca.

Am gasit o oferta cu aproape 50% reducere la  “cutit de curatat pesti de la rapala” si mi s-a parut foarte interesant. Problema este ca pana acum eu nu am mai folosit asa ceva si habar nu am daca merita sa cumpar asa ceva sau nu.

Eu in mod normal curat solzii cu o lingura de metal si dupa accea folosesc un cutit normal de bucatarie.

Voi ce folositi la curatarea si transarea pestelui? Se merita sa cumpar un asemenea cutit?

 

Sursa poza: totalfishing

 

2 responses to “Cutit de curatat pesti”

  1. Emilian says:

    Nu stiu daca se merita sau nu, in schimb vreau sa ti spun cum curat eu solzii crapului…Am invatat metoda de la un prieten care la randul sau o stie de la un lipovean si eu zic ca este cea mai eficienta. Se aseaza crapul pe o parte orientat vertical de la coada spre cap. Ai nevoie de un cutit obijnuit (de dimensiunea unui cutter, zic eu ca e cel mai adecvat). Pornind de la coada spre cap ( In ras-solzi cum ar veni ), intrii cu cutitul ca si cum ai vrea sa tai o folie in doua dupa ce a fost in prealabil folduita, si faci doua canale paralele si echidistante sub solzii pestelui. Practic intrii cu cutitul orientat cu taiusul in sus pe sub solzi si faci doua brazde paralele de-a lungul pestelui sa zicem la 3-4-5 cm distata intre ele, (distanta variaza in functie de marimea mustaciosului). Dureaza 6 secunde sa le faci pe amandoua… O data executate acestea nu ti ramane decat sa tragi cu un cutit mai mare, pe toata latimea pestelui , dinspre coada spre cap toti solzii…exact cum curatai inainte…Intorci pestele pe partea cealalta si repeti operatiunea….Vei vedea cat de usor se desprind prin aceasta metoda pe cat de complicata in explicatiile mele pe atat de simpla si eficienta in realitate… Succes!

  2. StefanM says:

    Tks pentru pont. Am mai auzit la un prieten aceasta metoda dar nu am incercat niciodata sa fac astfel.

    Cand o sa mai am peste o sa incerc.