28/05/2013

Combi rig cu leadcore

Postat in: Echipament pescuit,Tehnici si tactici — StefanM @ 10:41

Tags: , , ,

De la inceputul sezonului am inceput sa folosesc din ce in ce mai des Combi-Rig, totul incepand de pe balta Chiroiu 4, aici folosind acest16.Combi-rig-leadcore rig pentru a reduce pierderile in locurile cu agatatura.

Am observat ca trasaturile sunt mai dese la acest tip de rig decat rig-ul clasic si m-am hotarat sa mai incerc si alte tipuri de materiale.

Pentru combi rig cu leadcore am folosit:

-Solar Contour unleaded heavyweight braid 40lb

– Contour easy strip coated hooklink 25 lb

– Carlig Solar 101 Nr. 4

– Nash No Spook Rig Tube – Diffusion Camo

– Gardner Rig Glue

Realizare:

Se lucreaza leadcore-ul Contour unleaded la amandoua capetele (eu la capatul unde am legat carligul am facut bucla foarte mica). Se leaga carligul folosind nodul fara nod. Se leaga firul de carlig de leadcore folosind nodul Albright Knot (atentie: pentru a nu aluneca firul de forfac pe leadcore dati mai multe spire – eu am dat 12). Se pune lipici pe capetele lucrate ale leadcore-ului.

Cred ca pozele va vor lamuri:

 

 

 

4 responses to “Combi rig cu leadcore”

 1. muc says:

  daca la final mai adaugai un pic de pasta de tungsten pe nodul dintre textil si leadcore (cu rol de protectie a nodului, mai mult, dar si de asezat bine firul pe substrat) si un stoper siliconic pe firul de par (eu il folosesc si la bile de fund sau chiar snowman si atuci isi are rostul) ar fi iesit exact montura pe care o folosesc din toamna… cu rezultate fff bune. fire intinse

  • Litvinenco Luigino says:

   Salut
   Eu folosesc un textil mai gros de 0,40 pentru rig si adaug o biluta de plumb la 2-3 cm de carlig ,care are acelasi efect pe care l-ai descris tu(ajuta la pozitionarea rigului in buza ) iar pe firul de par leg un inel (care se foloseste la blawback -rig ) si in felul acesta pot pune 1-2 bile pe fir-ul de par fara sa schimb rig-ul.

  • StefanM says:

   Nu mai am de ce sa folosesc tungsten. Solar Contour unleaded este un leadcore (“este un fir dens care poate inlocui cu succes clasicul leadcore – are un mare avantaj ca nu nu mai contine firul de plumb ca la calsicul leadcore”)