04/06/2013

Ce trebuie sa stim despre balta Blasova

Postat in: Balti — StefanM @ 10:09

Tags: , , ,

Am fost o singura data pe balta Blasova din dorinta de a vedea unde este si cum este. Situata destul de departe de Bucuresti, blasova-Hărţi-Google-2013aproximativ 250Km, este ideala pentru cei care doresc o partida de pescuit linistita, in salbaticie.

M-au impresionat locurile de pescuit: mai toate au cate un umbrar si eventual masa si bancute; nu sunt pline de gunoaie (am vazut cum paznicii strangeau zilnic gunoiul); sunt foarte departate unul de celalalt (unde am sta noi cred ca erau cam 500m pana la vecini).

Balta Blasova este populata cu puiet de crap si ten – in partida pe care am facut-o am prins cred ca vreo 10 pesti sub 1 Kg (au fost eliberati toti – nu ai voie sa retii pesti mai mici de 2Kg).

Ma bucur ca paznicii chiar isi iau treaba in serios si controleaza pescarii “la juvelnic” si prin stuful de pe langa stand.

Taxa mi se pare decenta pentru o asemena balta (50 lei /24 ore) mai ales ca nu ai nici o restrictie in a planta cu barca sau cu navomodelul.

Si acum sa trecem la lucrurile urate despre Blasova. Cel mai deranjant lucru este ca  administratia baltii nu respecta in nici un fel pescarii care platesc taxa pentru pescuit sportiv. In fiecare dimineata angajatii trec cu barcile si arunca sute (poate si tone) de mancare pentru peste, nu conteaza ca este un pescar pe locul de pescuit, ei arunca chiar si pe langa balizele puse de pescari pentru a semnaliza patul de nada.

Si aceasta nu este tot, in fiecare zi arunca cu “un praf alb”  (eu cred ca este azot – asa ziceau si pescarii de acolo) neocolind balizele pescarilor (pot spune ca acestea sunt principalele locuri pentru “praful alb”.

Lucrurile acestea nu mi se par corecte din moment ce se plateste o taxa pentru pescuit sportiv.

Legat de ce ii trebuie unui pescar pentru balta Blasova pot spune ca “nada este baza”. Cred ca pentru o partida de 72 de ore ai nevoie de cel putin 30Kg de nada (in special porumb) – si aici am un mesaj pentru pescari si administratie: nu mai naditi cu porumb uscat!

Nu va chinuiti sa preparati porumbul cu foarte multe arome, este de ajuns sa il inmuiati in apa minim 12 ore cu putin lapte de porumb.

Ca momealea folositi aceleasi boabe de porumb cu care ati nadit, o sa vedeti ca trasaturile or sa fie mai dese.

In cazul in care ati uitat sa cumparati ceva legat de pescuit este un magazin exact inainte sa intri pe bac-ul care face transferul pe Insula Mare a Brailei.

 

 

Comments are closed.